// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lene Hansson: Familien bli´r hvad den spiser
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Livsstil, Mad og drikke

Lene Hansson: Familien bli´r hvad den spiser

Skrevet af den 1. juni 2009 – 21:25Ingen kommentarer

Hvis man bliver hvad man spiser – er jeg et stykke omvandrende ristet brød med pålægschokolade og et strejf af kaffe, med økologisk mælk, naturligvis. Det er ikke godt og jeg ved det!

Men man bliver altså hvad man spiser og den eneste, der kan lave om på det, er mig selv. Lene Hanssons nye bog: ”Familien bli´r hvad den spiser” er en kogebog for hele familien med lækre opskrifter, information og gode råd.

Lene Hansson, som har mange års erfaring som kostvejleder, giver i starten af bogen letforståelige informationer om vitaminer, mineraler, sukker fedt, fordøjelse osv. Hun har ofte oplevet familier med dårlige kostvaner, skrantende helbred og dårlig trivsel.

Det kan der laves om på ved at ændre på kostens sammensætning. Hun arbejder ud fra to kostprincipper; kostkombinering og kost med udgangspunkt i syre-base-balancen. Bogens første 50 sider er en fin redegørelse for principperne og giver god inspiration til mindre eller større omlægning i den daglige kost.

Bogen indeholder også mange af Lene Hanssons gode opskrifter til dagens forskellige måltider – lige fra morgen til aften. Her er også gode bud på madpakker, snacks, mellemmåltider og drikkevarer.

Opskrifterne er forholdsvis enkle og kan tilpasses, hvis man lider af allergi. Der kan anvendes glutenfri mel og forskellige former for mælk. I flere af opskrifterne skal bruges Lene Hanssons egne produkter, som bliver beskrevet sidst i bogen og som kan købes på hendes hjemmeside www.lenehansson.dk.

Bogen er inspirerende og med et lækkert design. Som forældre er det godt med lidt nye opskrifter og inspiration til nem og sund familiemad og ”Familien bli´r hvad den spiser” er helt sikkert et godt bud på en familiekogebog med fokus på sund kost og ernæring. Måske man skulle overveje at blive en omvandrende sprød kartoffelpizza eller en breadstick med mango og sweet chili dip – med et strejf af kaffe – naturligvis!

Lene Hansson er kostvejleder, tv-vært og forfatter til adskillige bøger om sund kost og livsstil, bl.a. “Slank og sund på 8 uger” og “Du er, hvad du spiser”.

Lene Hansson, Familien bli´r hvad den spiser, Lindhardt og Ringhof, 217 sider, 2009

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.