// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Julie Hastrup: Portræt af døden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Julie Hastrup: Portræt af døden

Skrevet af den 17. juni 2013 – 07:27Ingen kommentarer

Portræt af døden er endnu en vellykket krimi fra Julie Hastrup. Faktisk så vellykket at løbeture omkring Lyngby Sø aldrig bliver det samme igen! Det er nemlig der den første kvinde findes myrdet – siddende på en bænk iklædt designertøj fra 1980´erne. Hvorfor har hun designertøj på? Hvorfor sidder hun der og hvorfor har morderen ikke gemt liget væk?

Portræt af døden er et glædeligt gensyn med efterforsker Rebekka Holm fra Drabsafdelingen. Sammen med kollegerne bliver hun hurtigt koblet på sagen og inden længe tyder det på, at en seriemorder er på fri fod. Titlen på bogen henleder opmærksomheden på post-mortem fotografering, som er fotografisk afbildning af nyligt afdøde personer og som jeg personligt synes er vildt uhyggeligt. Prøv selv med en googlesøgning af begrebet.

Bogen er spændende og god underholdning med cliffhangers mod slutningen. I forrige bind holdt forfatteren mig vågen, da jeg ikke kunne efterlade Rebekka alene i hendes sommerhus ved Veddinge Bakker, hvor hun var lige ved at blive slået ihjel. Denne gang er det et hus af ældre dato tæt på København, der danner rammen om det afsluttende drama, der endnu engang holdt mig vågen.

Portræt af døden er fjerde selvstændige bog om Rebekka Holm og hendes efterforskningsarbejde. Du kan læse Bogbloggers anmeldelse af et par af de andre bøger i serien her og her.

Julie Hastrup, Portræt af døden, Rosinante, Maj 2013, 350 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.