// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Søren Geckler: Breve fra Springsteen-land
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Musik

Søren Geckler: Breve fra Springsteen-land

Skrevet af den 4. februar 2013 – 21:35Én kommentar

En fynsk gymnasielærers breve til en ven om sin fascination af og store kærlighed til Bruce Springsteen og ”Bossens” musik. Lyder det langt ude?

Ja, men det er det egentlig ikke. Søren Geckler har begået en meget personlig og meget ærlig lille bog om sin store passion: Bruce Springsteens musik. Og det er faktisk læsværdigt. I hvert fald for en Springsteen-fan, der dog ikke dyrker det ligeså lidenskabeligt som Søren Geckler, der bruger en stor del af sin gymnasielærerløn på at rejse rundt i verden til Bruce-koncerter.

Bogen er bygget op som små breve sendt til en ven henover sommeren 2012. Ofte hjemme fra Middelfart, men også fra Paris, Gøteborg, New Jersey eller hvor Søren Geckler ellers er rejst hen for at gå til koncert med Bruce Springsteen og The E-street Band. Jeg undrer mig dog over, at Søren Geckler hverken var til eller overhovedet ikke nævner Bruce Springsteens koncert på Roskilde Festivalen den 7. juli sidste år. Lige midt i den periode, som Søren Gecklers breve er skrevet i. Hvis han ikke kunne komme var det da en interessant historie i sig selv. Hvorfor og hvordan havde han det med det. (Jeg kan hilse og sige, at det var en fantastisk koncert!).

I bedste gymnasielærer-stil analyserer Søren Geckler en lang række af Bruce Springsteens tekster og trækker ofte også paralleller mellem sange fra vidt forskellige album og med mange år imellem. Hans analyse af Bruce Springsteens brug af biler i sine sange er kræs for Springsteen-nørder.

Tekstanalyserne kombineret med godt sprog og et glimt i øjet hiver ”Breve fra Springsteen-land” op fra dagbogsstadiet til litteratur med interesse for en bredere kreds. Hvis ens eneste kendskab til Bruce Springsteen er ”Hungry Heart” og ”Dancing in the dark”, så er man nok bedre tjent med at bruge sin tid på endnu en ligegyldig femikrimi. Man behøver dog heller ikke være superfan på et nærmest freaky niveau og have været til alle Springsteen-koncerter i Danmark siden Brøndbyhallen 1981, for at få udbytte af bogen.

Et vist kendskab til og interesse for Bruce Springsteen og hans musik er nødvendigt, og Søren Gecklers bog vil uden tvivl give en lyst til at dykke dybere ned i Springsteen-universet og nærlæse tekster på samme måde som Søren Geckler har gjort.

Køb den til at fylde en lille del af tiden frem til koncerten i Parken 14. maj ud med. Og snup biografien med når du alligevel er i boghandleren – hvis du ikke allerede har læst den.

Søren Geckler: Breve fra Springsteen-land. Forlaget Mellemgaard. 2013. 148 sider.

Én kommentar »

  • Kære Andreas Krog
    Tusind tak for anmeldelsen.
    Til information: Jeg var ikke på Roskilde, fordi jeg så ham i Paris om onsdagen og torsdagen. Jeg foretrak de intime indendørskoncerter i Bercy.
    Søren Geckler

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.