// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sophie Uliano: Grøn og skøn på 8 uger
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Livsstil, Mad og drikke

Sophie Uliano: Grøn og skøn på 8 uger

Skrevet af den 16. marts 2009 – 21:19Ingen kommentarer

Hvem vil ikke gerne være lidt grønnere og lidt skønnere? Og helst på den nemme måde. I bogen ”Grøn og skøn på 8 uger” får du Sophie Ulianos gode råd til, hvordan du kommer i gang med et grønnere og mere bæredygtigt liv.

Bogen er delt op i 8 kapitler og kommer omkring dit hjem, skønhedsprodukter, shoppevaner, mad, rejser og meget mere. Det vigtigste for at få noget ud af bogen, er at man gør sig bevidst om, hvad det vil sige at være grøn og hvordan man som forbruger får muligheden for at blive lidt grønnere. Uliano fortæller sin egen historie, om hvordan hun efterhånden blev mere miljøbevidst, men samtidig nægtede at gå på kompromis med sin livsstil med shopping, tøjindkøb, makeup osv. Hun nægtede at blive en kedelig klid-moster i sundhedssandaler, på øko-indkøb med sit nussede indkøbsnet. Bogen er spækket med gode råd, henvisninger og referencer til hvordan du, med stil, kan tænke i mere bæredygtige baner.

Bogen kan læses fra ende til anden eller bruges som opslagsværk indenfor de områder, der har din interesse. Jeg vil anbefale det sidste. Læs det du brænder for og hvor du har interesse i at gøre en forskel. Måske er det dine produkter på badeværelset, der skal tjekkes eller skiftes ud. Måske trænger du til gode økologiske ideer og opskrifter i køkkenet.

Kapitel 5 indeholder for eksempel et afsnit om, hvor nemt det er, at anlægge en lille økologisk have med chikt kompost. Der er alle muligheder for at lægge hele dit liv om eller starte i det små, med at lufttørre tøjet, købe miljøvenlige rengøringsmidler og genbruge dine plastikposer. Undervejs findes der tjeklister og øvelser hvor dine holdninger og viden kommer på en prøve. Det kan inspirere til hvilke indsatsområder, der er de vigtigste for lige netop dig.

Bogen er fuld af henvisninger til gode alternativer og hjemmesider, hvor du kan læse meget mere. Dog er det mest amerikanske hjemmesider og den amerikanske livsstil skinner også tydeligt igennem i hele bogen. Til sidst i bogen bliver tonen en smule emsig og den opfordrer til, at du laver din egen øko-hensigtserklæring og beskriver hvordan du kan kontakte store selskaber og firmaer, for at få dem til at ændre deres praksis. Her bliver det for meget for mig, men det er helt sikkert, at bogen har sin berettigelse i den meget aktuelle miljødebat.

Så der er ingen undskyldninger – gør en forskel og gør det for din egen skyld. Og den kække neglelak, der snart skal pryde mine blege tæer i forårssolen – den skal ikke være grøn – men helt sikkert skøn og økologisk.

Sophie Uliano, Grøn og skøn på 8 uger, Forlaget Olivia, 2009, 294 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.