// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Selma Lagerlöf: Rødhalsen og andre fortællinger
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Selma Lagerlöf: Rødhalsen og andre fortællinger

Skrevet af den 7. juni 2011 – 16:16Ingen kommentarer

”Lige nu håber jeg du sidder i sofaen sammen med én, som du holder af, og som holder armen omkring dig, ligesom farmor og jeg gjorde det for hundrede år siden…”

Det lille citat er fra forordet til bogen: Rødhalsen og andre fortællinger hvor Werner Fischer-Nielsen har genfortalt en række at Selma Lagerlöfs fine historier og fortællinger og samlet dem i en meget smuk bog med illustrationer af Esben Hanefelt Kristensen.

I et efterord fortæller Werner Fischer-Nielsen om, hvordan han med sorg i hjertet har skåret og bearbejdet de gamle legender. Resultat er blevet rigtig fint og rammende.

Fortællingerne i bogen er fra Det nye testamente, så her findes legender om Jesus liv og død i meget fine fortolkninger. Selma Lagerlöf fortæller historierne, som hun husker dem fra hendes barndom. Hun mindes hvordan hun sad i sofaen i hjørnet ved brændeovnen og farmor fortalte dagen lang – næsten.

Fortællingerne i bogen er stykket sammen af farmors fortællinger, bibelhistorier og Selma Lagerlöfs egen fantasi. Og det er den slags historier der er de bedste, når de krydres med personlige betragtninger og en fortælleglæde der kun kan smitte.

Illustrationerne i bogen er Esben Hanefelt Kristensens karakteristiske detaljerede streg og hvert billede er en fortælling for sig. Historierne og billederne smelter sammen i en virkelig skøn forening og bogen appellerer både til børn og voksne.

Rødhalsen og andre fortællinger, Selma Lagerlöf, genfortalt af Werner Fischer-Nielsen, Unitas forlag, 2011, 107 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.