// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Berit Elkjær: Æblekinder & kondisko
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Berit Elkjær: Æblekinder & kondisko

Skrevet af den 29. januar 2009 – 00:15Ingen kommentarer

Sundhed er god mad og glade motionsvaner – men det er også at have tid til hinanden.

Budskabet er klart i Berit Elkjærs forældreguide til sunde og glade børn. Sundhed handler ikke kun om det der skal i munden, men også om nærvær og samvær. Bogen er tænkt som inspiration til et sundere og sjovere familieliv. Der er ingen løftede pegefingre, i stedet er der ideer til hvordan du får mere tid, leg og motion ind i hverdagen.

Der er afsnit med konkrete oplysninger om ernæring, mængdeanbefalinger,allergi, sødemidler, økologi osv. krydret med tanker til eftertanke og gode råd til at ”få gaflen i de sunde vaner”. De forskellige kapitler afsluttes med en opsamling, der giver et godt overblik.

Tre kendte danskere; Camilla Miehe-Renard, Margrethe Vestager og Sebastian Klein giver deres bud på et sundere familieliv og fortæller om de udfordringer, de som forældre kan stå overfor i forhold til børn og sundhed.

Bogen er bygget op så den kan bruges som opslagsværk, man kan springe rundt i kapitlerne alt efter interesse og behov. Bagerst i bogen er der opskrifter på hverdagsmad som, forfatteren lover, er godkendt af børn. Og min glæde var stor, da jeg opdagede, at der også havde sneget sig en opskrift på en chokoladekage ind – selvom man skal lede længe efter den.

Berit Elkjær har 15 års erfaring som klinisk diætist og fysioterapeut og har arbejdet meget med familier med børn med kostrelaterede problemer. Hun er mor til to og skriver bogen med sin erfaring som forælder og som behandler, med rod i en videnskabelig dokumentation.

Der er ikke meget nyt og revolutionerende i bogen, men den er et kærligt los i den brede bagdel, der som min, lidt for ofte er placeret i sofaen foran fjerneren. Den er lækker i sin udformning og opbygning, med gode billeder og tips til gode hjemmesider – og chokoladekagen – den skal prøves!

Berit Elkjær, Æblekinder og kondisko, Politikens Forlagshus A/S, 2008, 223 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.