// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » José Maréchal: Macarons – franske fristelser, mageløse makroner
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

José Maréchal: Macarons – franske fristelser, mageløse makroner

Skrevet af den 14. marts 2011 – 20:10Ingen kommentarer

Mmnnn Macarons. Ikke underligt at undertitlen til denne bog er franske fristelser, mageløse makroner, for de er virkelig lækre de franske macarons.

I den nye bog fra José Maréchal får du nu en udførlig trin for trin-opskrift, der sikrer dig de bedste resultater. For det kræver tålmodighed og en smule ustyr, at gå i gang med de skønne kager. Til gengæld er der virkelig mange variationsmuligheder når du først mestrer kunsten.

Selve opskriften er rimelig simpel, der skal bruges mandelmel, flormelis, sukker og æg og så kan der tilsættes farver og smag efter humør og behag.

Macarones skal skinne i overfladen og der skal dannes en lille krave ved bunden af de færdige kager. Fortvivl ikke hvis dine første kager ikke ser helt rigtige ud – de kan sagtens bruges alligevel. Enten som de er eller som en del af forskellige desserter der også er opskrifter på, bagerst i bogen.

Mine første kager var klassiske chokolademacarons med en skøn chokoladeganache med et strej af kaffe. Nu drømmer jeg om at kaste mig ud i hindbærrøde macarons med solbær og hvid chokolade. De ser helt fantastiske ud.

Det er en virkelig fin og indbydende bog, med dejlige billeder og mange gode forlag til variationer over kagerne. Trin for trin guiden er rigtig god, især første gang man kaster sig ud kagekunsten. Giv det et forsøg for de er virkelig lækre – både de klassiske, de udsøgte og de uimodståelige.

Macarons, José Maréchal, oversat af Elisabeth Henrichsen, Tofino Books, 72 sider, 2010

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.