// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Puk Damsgård: Drageland
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Erindringer, Krige

Puk Damsgård: Drageland

Skrevet af den 14. december 2023 – 04:36Ingen kommentarer

Hvad vil Puk Damsgård med denne bog? Hvad vil DR-journalisten fortælle os af nyt? Tjaaa…, det ved jeg ikke rigtig.

Her mere end to år efter at Taliban tog magten i Afghanistan, har Puk Damsgård skrevet en bog, hvor hun kigger tilbage på de 20 år fra Vestens besættelse til Taliban indtog Kabul i løbet af få dage i august 2021.

Bogens undertitel “Taliban er blevet fremtiden. Så jeg må skrive igen” sender umiddelbart et signal om, at det skal handle om fremtiden eller i det mindste bare om nutidens Afghanistan. Det gør det langtfra. Derfor bliver “Drageland” på lange stræk et uforløst tilbageblik, som minder meget om de mange andre bøger, som danske journalister skrev gennem de 20 år.

Hun tager dog tilbage til nogle af de projekter, som de danske soldater har bidraget til at etablere og hvor danske støttekroner er tilbage. Det er det nye, som skiller bogen ud fra forgængerne. Og berettiger at der er lavet en bog.

Endelig så skriver Puk Damsgård ikke specielt godt. I hvert fald ikke i den bog, som er en støvet og tung omgang. I en helt anden boldgade end hendes forrige bog “Arabica”, der, som beskrevet i anmeldelsen af bogen, var en fryd at læse.

Puk Damsgård: Drageland. Politikens Forlag, 2023. 207 sider.

Der er lukket for kommentarer.