// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Thomas Korsgaard: Mente I det
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Thomas Korsgaard: Mente I det

Skrevet af den 11. oktober 2023 – 05:44Ingen kommentarer

Mente I det er en stærk lille vigtig sag.

Det er en kortroman på kun 112 sider (læsetid 15-20 min.) om de psykiske følger en ung mand oplever i tiden efter et overfald.

“For et stykke tid siden blev han udsat for et overfald.
Nej. Stop. Stands.
Det var mig.
Det var i går.”

Små korte tekster med god plads på siden formidler vældig fint og præcist angsten efter overfaldet.

Som læser forstår man snart, at det ikke er den eneste gang han har oplevet at blive hånet, peget ud, talt grimt til. Man forstår, at alt for mange først og fremmest ser hans seksuelle orientering. At han er så meget mere, glemmer mange. Og det er en vigtig pointe! Vi er alle så meget mere end vores seksuelle orientering.

“Jeg er alt muligt. Jeg er ven. Jeg er gudfar. Jeg er forfatter. Jeg er læser. Jeg er oversætter. Jeg er søn. Jeg er storebror. Jeg er udemærket til at lave mad. Jeg er god til crossfit. Jeg er 180 centimeter høj og jeg er født en tirsdag. Jeg er mand. Jeg er homoseksuel.”

Mente I det er oplagt læsning til læsere af Tomas Lagermand Lundme, der blandt andet har skrevet romanen En rigtig kærlighed og som i sit forfatterskab har beskæftiget sig med kærlighed mellem mænd og de udfordringer det medfører, for eksempel hate crime. Også oplagt læsning til dig, der har læst Édouard Louis romaner.

Thomas Korsgaard (f. 1995) debuterede i 2017 med romanen Hvis der skulle komme et menneske forbi. I 2018 kom efterfølgeren En dag vil vi grine af det og i 2021 kom den afsluttende Man skulle nok have været der. Hvis du ikke allerede har læst denne trilogi om drengen Tue, kan jeg varmt anbefale dig at gøre det. Jeg elskede bøgerne. Har du allerede læst bøgerne, kan jeg i stedet foreslå dig at slå et smut forbi Det kongelige teater, da Thomas Korsgaard debuterer som dramatiker med stykket Man skulle nok have været der.

Thomas Korsgaard, Mente I det, Lindhardt og Ringhof, September 2023, 112 sider.

Der er lukket for kommentarer.