// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mohlin & Nyström: Den anden søster
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Roman

Mohlin & Nyström: Den anden søster

Skrevet af den 24. september 2023 – 06:04Ingen kommentarer

John Adderley er tilbage i den hæsblæsende krimi Den anden søster.

John Adderley, som var flyttet til Sverige under falsk identitet og havde fået job hos det svenske politi, har fået afsløret sin sande identitet, og han jages nu rundt i Karlstad af narkogangsteren Ganirus lejesvende. Samtidig dræbes Stella Bjelke, som er den kontroversielle datingplatform Raws ansigt ud af til på bestialskvis, og hendes søster Alicia lades alene tilbage.

John Adderley sættes på sagen om opklaring af Stella Bjelkes død, samtidig med at han forsøger at holde Ganirus lejesvende ude i stræktarm, indtil han ved, hvad kan skal gøre. Han står i dilemmaet, skal han forlade Sverige, som egentlig var hans plan? Eller skal han blive, da han nu, om end det er i det skjulte, er blevet forenet med den eneste familie han har tilbage?  Og hvad skal der ske med Nicole, brorens datter, som er kommet i plejefamilie?

John Adderleys og Alicia Bjelkes veje krydses mere end en gang i efterforskningen af Stellas mord, og langsomt udfoldes der, og afsløres der hændelser, som er sket i fortiden, som så sandelig har haft stor betydning for det liv, som har været levet, men som også kan få fatale omkostninger, hvis sandheden kommer frem i lyset.

Den anden søster er en godt plotdrevet krimi samtidig med, at personernes karakteristika på flotteste vis skrives frem. Vi mennesker rummer ofte hemmeligheder, og tingene er ofte ikke så sort-hvide, som vi gerne vil have dem til at fremstå. John og Alicia ser i hvert fald sig selv handle på måder, de ikke umiddelbart havde troet mulige, da de ikke stemmer overens med deres egen selvopfattelse, og igennem hele krimien sættes deres moralske og etiske kompas på prøve.

Den anden søster læser næsten sig selv, og jeg var godt underholdt fra første side. Jeg sidder dog lidt tilbage med en fornemmelse af, at det hele bliver lidt for vildt og fantastisk, – kunne det være hændt i virkeligheden, men på den anden side, så er det jo ofte sådan, at virkeligheden overstiger fantasien, skræmmende nok! Jeg er spændt på, hvor John Adderley ender, bliver han i Sverige eller tager han længere ned i Europa for at blive glemt? Der er i hvert fald lagt i støbeskeen til et nyt bind i serien om John Adderley.

Det sidste liv, som er første bind i serien om John Adderley, udkom tidligere i år, og anmeldelsen kan læses her.

Mohlin & Nyström; Den anden søster; oversat af Rolf Stavnem; People’s, 2023, 381 sider.

Der er lukket for kommentarer.