// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Annette Bjergfeldt: Mr. Saitos rejsebiograf
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Annette Bjergfeldt: Mr. Saitos rejsebiograf

Skrevet af den 1. november 2023 – 05:46Ingen kommentarer

Vidunderlig!

Meget mere er der ikke at sige om Annette Bjergfeldts nye bog Mr. Saitos rejsebiograf. Den er vidunderlig. Og så er der selvfølgelig meget mere at sige, men hvor har det været en kæmpe fornøjelse at dykke ned i denne bog om pigen Lita, der vokser op med sin smukke, men oprørske mor Fabiola.

De første år af Litas barndom bor de i Buenos Aires, hvor Fabiola arbejder i byens mest fantastiske skobutik. Men efter en del drama må de flygte og ender på en lille forblæst ø i Canada. Her er ingen smukke designsko og Fabiola raser over mængden af waders og træsko.

Lita derimod kunne ikke ønske sig mere. De bor på sømandshjemmet Betlehem og her finder Lita sin bedste ven Oona og de to lever som søstre. De udforsker øen, naturen, menneskene og bliver uadskillelige.

Det lille samfund er fyldt med skæve eksistenser og alt er ikke lutter idyl. Alligevel er der en stærk følelse af sammenhold og familieskab.

En gang om året ankommer Mr. Saito med sin lille rejsebiograf med levende billeder og snart er spisesalen på Betlehem omdannet til den fineste biograf og det er noget der kan sætte fantasien i sving.

Historien om Lita der vokser op er simpelthen så fin. Med kærlighed og sorg bliver vi lukket helt derind, hvor der banker et hjerte for venskab, forelskelse og den der erkendelse der viser sig i grænselandet mellem barn og voksen.

Bogen er skrevet så smukt, sanseligt og nærværende at når man nærmer sig de sidste sider, læser man bare langsommere og langsommere for at strække den sidste vidunderlige stemning ud af siderne.

Annette Bjergfeldt er forfatter, musiker, sangerinde og sangskriver. Hun romandebuterede med Højsangen fra Palermovej

Annette Bjergfeldt, Mr. Saitos rejsebiograf, Forlaget Modtryk, 442 sider, 2023

Der er lukket for kommentarer.