// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Annette Bjergfeldt: Mr. Saitos rejsebiograf
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Annette Bjergfeldt: Mr. Saitos rejsebiograf

Skrevet af den 1. november 2023 – 05:46Ingen kommentarer

Vidunderlig!

Meget mere er der ikke at sige om Annette Bjergfeldts nye bog Mr. Saitos rejsebiograf. Den er vidunderlig. Og s√• er der selvf√łlgelig meget mere at sige, men hvor har det v√¶ret en k√¶mpe forn√łjelse at dykke ned i denne bog om pigen Lita, der vokser op med sin smukke, men opr√łrske mor Fabiola.

De f√łrste √•r af Litas barndom bor de i Buenos Aires, hvor Fabiola arbejder i byens mest fantastiske skobutik. Men efter en del drama m√• de flygte og ender p√• en lille forbl√¶st √ł i Canada. Her er ingen smukke designsko og Fabiola raser over m√¶ngden af waders og tr√¶sko.

Lita derimod kunne ikke √łnske sig mere. De bor p√• s√łmandshjemmet Betlehem og her finder Lita sin bedste ven Oona og de to lever som s√łstre. De udforsker √łen, naturen, menneskene og bliver uadskillelige.

Det lille samfund er fyldt med sk√¶ve eksistenser og alt er ikke lutter idyl. Alligevel er der en st√¶rk f√łlelse af sammenhold og familieskab.

En gang om året ankommer Mr. Saito med sin lille rejsebiograf med levende billeder og snart er spisesalen på Betlehem omdannet til den fineste biograf og det er noget der kan sætte fantasien i sving.

Historien om Lita der vokser op er simpelthen så fin. Med kærlighed og sorg bliver vi lukket helt derind, hvor der banker et hjerte for venskab, forelskelse og den der erkendelse der viser sig i grænselandet mellem barn og voksen.

Bogen er skrevet så smukt, sanseligt og nærværende at når man nærmer sig de sidste sider, læser man bare langsommere og langsommere for at strække den sidste vidunderlige stemning ud af siderne.

Annette Bjergfeldt er forfatter, musiker, sangerinde og sangskriver. Hun romandebuterede med H√łjsangen fra Palermovej

Annette Bjergfeldt, Mr. Saitos rejsebiograf, Forlaget Modtryk, 442 sider, 2023

Der er lukket for kommentarer.