// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Pascal Engman: Ulvene
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman, Sp√¶nding

Pascal Engman: Ulvene

Skrevet af den 9. november 2022 – 03:27Ingen kommentarer

Svenske Pascal Engman har gjort det igen. Spr√łjtet en nervepirrende sp√¶ndingsroman ud. For fjerde gang er det med kriminalassistent Vanessa Frank i hovedrollen. Og for fjerde gang er der sm√¶k for skillingen samtidig med en lille smule k√¶rlighed. Til geng√¶ld ikke meget at grine over.

Engmans b√łger og handlingen i dem er altid meget alvorstung. Og uden at r√łbe for meget, s√• holder han sig ikke tilbage med lade folk d√ł. Ogs√• de k√¶reste og de n√¶rmeste.

I denne omb√¶ring stikker Vanessa Frank n√¶sen lidt for langt frem og kommer p√• kant med en gangsterboss i den kriminelle underverden i Stockholm. Han tager s√• h√•rde midler i brug, at Frank er n√łdt til at g√• solo uden om sine bosser i politiet. P√• en privat mission.

Engman er god til at tage handlingen helt til stregen og i slutningen af et kapitel efterlade os med en tro p√•, at nu er alt h√•b ude for Frank eller en central birolle. Nu har de ham. Men s√• finder han eller hun alligevel p√• mirakul√łs vis en udvej lidt l√¶ngere henne i bogen. Og aldrig en fuldst√¶ndig urealistisk redningsplanke. Derfor fungerer det rigtig godt.

Vanessa Frank er lidt et knudemenneske, n√•r det kommer til f√łlelser. Og det bliver hun ved med at v√¶re i denne bog. For afvekslingens skyld og for at det ikke bliver for stereotypt og dystert, kunne man h√•be p√•, at det bliver en smule mere lyst og positivt i n√¶ste bog.

I hvert fald på Franks privatfront, hvor hun da for pokker snart må se at blive alvorlig med en central biperson. Nu er det ved at være lidt for meget af det gode med deres generthed. Noget kunne tyde på, at det går i den rigtige retning.

Bogen giver desuden stof til eftertanke om Sverige i dag.

Hvert af bogens otte dele indledes nemlig med udsagn fra kriminelle og politifolk fra en rigtig rapport om det kriminelle milj√ł i Sverige netop nu. Og p√• f√łrste side f√•r vi inden bogen starter de kolde fakta om antallet af skudepisoder i Sverige i 2019 og 2020. Som dansker sidder man tilbage og t√¶nker om det virkelig st√•r s√• slemt til i broderlandet.

S√• udover at v√¶re en fremragende krimi, s√• er “Ulvene” ogs√• en √łjen√•bner.

L√¶s anmeldelserne af de tre f√łrste b√łger i Vanessa Frank-serien her, her og her.

Pascal Engman: Ulvene. People’s 2022. 558 sider.

Der er lukket for kommentarer.