// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Pascal Engman: Ulvene
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman, Spænding

Pascal Engman: Ulvene

Skrevet af den 9. november 2022 – 03:27Ingen kommentarer

Svenske Pascal Engman har gjort det igen. Sprøjtet en nervepirrende spændingsroman ud. For fjerde gang er det med kriminalassistent Vanessa Frank i hovedrollen. Og for fjerde gang er der smæk for skillingen samtidig med en lille smule kærlighed. Til gengæld ikke meget at grine over.

Engmans bøger og handlingen i dem er altid meget alvorstung. Og uden at røbe for meget, så holder han sig ikke tilbage med lade folk dø. Også de kæreste og de nærmeste.

I denne ombæring stikker Vanessa Frank næsen lidt for langt frem og kommer på kant med en gangsterboss i den kriminelle underverden i Stockholm. Han tager så hårde midler i brug, at Frank er nødt til at gå solo uden om sine bosser i politiet. På en privat mission.

Engman er god til at tage handlingen helt til stregen og i slutningen af et kapitel efterlade os med en tro på, at nu er alt håb ude for Frank eller en central birolle. Nu har de ham. Men så finder han eller hun alligevel på mirakuløs vis en udvej lidt længere henne i bogen. Og aldrig en fuldstændig urealistisk redningsplanke. Derfor fungerer det rigtig godt.

Vanessa Frank er lidt et knudemenneske, når det kommer til følelser. Og det bliver hun ved med at være i denne bog. For afvekslingens skyld og for at det ikke bliver for stereotypt og dystert, kunne man håbe på, at det bliver en smule mere lyst og positivt i næste bog.

I hvert fald på Franks privatfront, hvor hun da for pokker snart må se at blive alvorlig med en central biperson. Nu er det ved at være lidt for meget af det gode med deres generthed. Noget kunne tyde på, at det går i den rigtige retning.

Bogen giver desuden stof til eftertanke om Sverige i dag.

Hvert af bogens otte dele indledes nemlig med udsagn fra kriminelle og politifolk fra en rigtig rapport om det kriminelle miljø i Sverige netop nu. Og på første side får vi inden bogen starter de kolde fakta om antallet af skudepisoder i Sverige i 2019 og 2020. Som dansker sidder man tilbage og tænker om det virkelig står så slemt til i broderlandet.

Så udover at være en fremragende krimi, så er “Ulvene” også en øjenåbner.

Læs anmeldelserne af de tre første bøger i Vanessa Frank-serien her, her og her.

Pascal Engman: Ulvene. People’s 2022. 558 sider.

Der er lukket for kommentarer.