// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Pascal Engman: Rottekongen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Roman, Sp√¶nding

Pascal Engman: Rottekongen

Skrevet af den 28. september 2021 – 03:01Ingen kommentarer

Hans debutroman “Patrioterne” var fremragende. Det samme var 2’eren “Ildlandet“. Og det er den trejde sp√¶ndingsroman fra svenske Pascal Engmans h√•nd ogs√•.

Sverige har fostret rigtig mange gode krimi- og spændingsromanforfattere gennem tiden. Og det bliver de ved med. Engman er endnu ikke op i samme liga som Sjöwall og Wahlöö eller Jan Guillou. Men Liza Marklund og Stieg Larsson kan han godt måle sig med.

I “Ildlandet” blev vi introduceret til kriminalassistent Vanessa Frank, og hende m√łder vi igen i “Rottekongen”. En lidt stereotyp ensp√¶nder-type uden hverken familie eller venner, som kun er optaget af at arbejde. S√•dan en hovedperson har vi desv√¶rre set lidt for ofte i nordiske krimiromaner.

Lidt malurt i bægeret skal der til. Det ændrer dog ikke ved, at Engman giver os en fænomenal thriller, som er svær at slippe. Han rammer lige ned i samtidsdebatten omkring folkedomstole, kvindehad og feminisme.

Vanessa Frank står med flere mord med helt oplagte gerningsmænd. Måske lidt for oplagte gerningsmænd? Ja, det må I læse bogen for at finde svaret på.

Noget af det, som er med til at g√łre Engman god, er at han ikke bare lader sine hovedpersoner opklare forbrydelser og l√łse mysterier p√• en stille og rolig facon. Han giver os ogs√• h√¶sbl√¶sende afslutninger og er ikke bange for at sl√• nogle af de gode ihjel eller lade uskyldige d√ł.

I “Rottekongen” f√•r vi eksplosioner og masseskyderier for fuld udbl√¶sning – uden at det bliver for meget og for urealistisk.

Pascal Engman: Rottekongen. People’s Press, 2021. 420 sider.

Der er lukket for kommentarer.