// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Pascal Engman: Ildlandet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Pascal Engman: Ildlandet

Skrevet af den 15. april 2021 – 05:09Ingen kommentarer

Det lover godt, at dette er f√łrste bind i en serie med politiinspekt√łren Vanessa Frank i hovedrollen. Hun er ikke som nogen kvindelige inspekt√łrer, jeg tidligere er st√łdt p√• i kriminalromaner. Fanden-i-voldsk, modig, masser af sort humor og slagkraft i b√•de overf√łrt og helt konkret betydning. Herligt!

Vanessa er omdrejningspunkt for en sp√¶ndende beretning om kidnapninger af svenske erhvervsledere og sydamerikanske nazister, der med base i Chile handler med organer. Den lukrative forretning, de driver, er s√• succesrig, at de er ved at l√łbe t√łr for friske organer. De gemene forbrydere har f√•et √łje p√• b√łrnekroppe i Sverige, som nok kan levere, hvad kunderne eftersp√łrger. Og dem skal de s√• have fat i.

At der er en sammenh√¶ng mellem deres lyssky aktiviteter og kidnapningerne er Vanessa den f√łrste til at indse. Desv√¶rre besv√¶rligg√łres hendes arbejde af, at hun er suspenderet fra tjenesten efter at have kigget lidt for dybt i en flaske maltwhisky, f√łr hun satte sig bag rattet i sin bil. Hendes sag bliver unders√łgt, men det bremser jo ikke forbrydere, og naturligvis heller ikke vores heltinde, der snor sig og f√•r lidt hj√¶lp hist og her ‚Äď blandt fra nogle af kollegerne, som savner hendes indsats.

Vi har at g√łre med en effektiv thriller med masser af dramatik, gode slagsm√•l og skyderier og en sammensat personkreds. Blandt dem lurer en forr√¶der for tilsyneladende er forbryderne tit lige et skridt foran forf√łlgerne. At forr√¶deren derfor skal findes blandt politiet, er Vanessa og den f√łrste til at se. Men hun bliver til geng√¶ld ogs√• iagttaget, for det er ikke kun politikollegerne, der kan se en dygtig str√łmer. Det kan nogle af the bad guys ogs√•. Hvordan politiinspekt√łren klarer sig ud af den misere, kan man finde ud af ved at l√¶se ‚ÄôIldlandet‚Äô. Og man bliver solidt underholdt fra start til slut.

Pascal Engman: Ildlandet. People‚Äôs Press, 478 sider. Oversat af Nikolaj Steen M√łller. Marts 2021

Der er lukket for kommentarer.