// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Valérie Perrin: Vand til blomster
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Valérie Perrin: Vand til blomster

Skrevet af den 25. januar 2022 – 06:20Ingen kommentarer

I et lille hus i udkanten af kirkegården, i en lille by i Bourgogne, bor Violette. Hun arbejder på kirkegården og hendes hus har lagt øre til mange samtaler med præsten, graveren, bedemænd og de efterladte der kommer og besøger kirkegården.

Ved huset ligger den fineste lille have, der har haft noget af en betydning for Violettes liv.

En dag kommer Julien Sole og banker på. Han har fået besked på, at han skal sætte sin mors aske ved en ukendt mands gravsted og det giver anledning til undren og Julien vil dykke ned i sin mors historie. Vi dykker også ned i Violettes historie og tages med tilbage hvor en ung pige falder for en lidt for smart fyr. Hun bliver gravid og knokler for at holde sammen på den lille familie.

Men hun er ung og alene og da hun oplever den største sorg en mor kan opleve, falder hendes verden fra hinanden. Og langsomt føres vi igennem Violettes historie, indtil den lander i haven, ved det lille hus på kirkegården og flettes sammen med Juliens historie

Historien er virkelig fin og smuk, men med den skærende kontrast en kæmpestor sorg kan være. Den er en hyldest til livet og til døden.

Bogen udkom i stilhed, men spredte sig efterhånden via anmeldelser og anbefalinger og har været noget af en publikumsfavorit i Frankrig og Italien.

Valérie Perrin er fransk forfatter, manuskriptforfatter og fotograf. Hun har skrevet andre bøger men ”Changer l’eau des fleurs” er hendes store gennembrud.

Valérie Perrin, Vand til blomster, oversat af Helena Brennum, Alpha Forlag, 525 sider, Oktober 2021

Der er lukket for kommentarer.