// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Egesborg, Töws og Hoff: Tabte somre
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Graphic novel

Egesborg, Töws og Hoff: Tabte somre

Skrevet af den 13. september 2021 – 07:22Ingen kommentarer

I 1927 mødtes verdens dygtigste fysikere til konference i Belgien, herunder Albert Einstein og Niels Bohr. De diskuterede kvantemekanikken, men ikke alt er idyl: Den britiske efterretningstjeneste frygter, at de tyske nazister vil snigmyrde Bohr og Einstein, der som bekendt er jøder. Derfor sender briterne to agenter af sted til Bruxelles for at undersøge om der er hold i underretningerne – og om nødvendigt med vold forhindre attentatet.

De to agenter er forskellige dag og nat. Den ene hylder tilfældet og det uventede, den anden foretrækker det forudsigelige og troen på at alt der er en mening med alt. Det er anslaget for en graphic novel af Jan Egesborg med tegninger af tyske Johannes Töws og med efterord af en kvantefysiker Ulrik Hoff.

De to agenter lærer hinanden godt at kende mens de overvåger deres mistænkte, og til slut er de nødt til at handle på deres mistanke men skal træffe et svært valg. Skal de dræbe den mistænkte før han måske myrder de to fysikere eller skal de lade ham leve, og risikerer at de to berømte videnskabsmænd bliver dræbt?

Tabte somre vil rigtig meget. Det er en graphic novel om både agenternes moralske dilemma, deres frie valg og ikke mindst det store skisma mellem einsteinsk fysik og kvantemekanikken. Desværre er den ikke helt vellykket. Der er meget lidt fysik i det – og det bliver altså lidt fjollet, når agenternes forskellige ”fysikpersonligheder” omsættes til deres præference inden for pomfritter – og selvom jeg godt kan lide Töws streg, er der godt nok mange billedrammer hvor der ikke sker ret meget, og det bliver samlet en lidt tynd historie.

Egesborg, Töws og Hoff: Tabte somre. 112 sider, Fahrenheit. Udkom 12. august 2021

Der er lukket for kommentarer.