// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Wendy og Richard Pini: Elverfolket 2: Den store rejse
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Billedbog, Fantasy, klassiker, Tegneserie

Wendy og Richard Pini: Elverfolket 2: Den store rejse

Skrevet af den 3. november 2020 – 06:00Ingen kommentarer

Elverfolket blev skabt i 1978 og er blevet udgivet løbende siden da. Nu er de så blevet genudgivet i en ny oversættelse og med en ny farvelægning. Dette bind er en opsamling af de oprindelige nummer 6-10 af Elverfolket.

Elverne stammer fra De høje, som ankom på magisk vis til jorden, hvor de straks kom i krig med menneskene. I første bind af genudgivelsen hørte vi om, hvordan Ulverytterne flygtede fra menneskene i skoven og blev narret ud i ørkenen af troldene. Heldigvis fandt de Solfolket, hvor de siden er faldet godt til.

I bind to støder en lille menneskegruppe en dag på den samlede elverflok, og det vækker gamle og stærke følelser. Ilder besinder sig, og på baggrund af menneskenes beretninger drager han ud i verden sammen med Tyde på en mission for at finde andre elverstammer, som de ikke kender til, og han lover at vende hjem efter et år. Så længe går der dog ikke, før Leetah og de andre elvere tilbage i Sorgs Ende får et dårligt varsel. En redningspatrulje, der blandt andre indeholder Leetah og hendes og Ilders to børn, rejser hastigt ud for at redde Ulverytternes høvding.

Vi kommer dybere ind i denne verden i dette bind og får antydninger om, at der findes andre stammer af elvere, som ikke umiddelbart er venligtsindede. Og på samme tid får vi øjnene op for, at det ikke er så sort og hvidt mellem elvere og mennesker. Og det samme gør både Ilder og Tyde. Alle mennesker er ikke onde, og der er tilsyneladende en ondsindet elverstamme, som betvinger og rider på kæmpefugle.

Det er stadig tydeligt, at vi har nogle kønsidealer fra 1970’erne og 80’erne. Muskuløse og handlingskraftige mænd, og omsorgsfulde og opofrende kvinder. Tegneserien er fuld af farver og liv. Det passer godt sammen med det farverige og varierede persongalleri, og de mange flotte naturområder, som kommer helt til sin ret.

Det er gribende og interessant fantasy, og jeg kan godt lide portrætteringen af elverne. Elverfolket egner sig særdeles godt til fantasylæsere og tegneseriefans fra 11-12 års alderen og helt op som voksne.

Læs også anmeldelsen af bind 1.

Wendy og Richard Pini: Elverfolket 2: Den store rejse. Oversat ved Paw Krogsbæk Mathiasen. Forlaget Fahrenheit, juni 2020. 223 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.