// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jenny Colgan: Jul på den lille skotske ø
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Jul, Roman

Jenny Colgan: Jul på den lille skotske ø

Skrevet af den 30. november 2020 – 06:15Ingen kommentarer

Vi skal endnu engang med til den lille forblæste skotske ø Mure, hvor Flora har slået sig ned og åbnet en lille cafe. Hun er vokset op på øen, men efter morens død kunne hun ikke komme hurtigt nok væk fra resten af familien og det lille samfund.

Hun trives tilbage på øen, men forholdet til kæresten Joel giver bekymringer. Især da Flora opdager, at hun er gravid og Joel endnu engang er ude at rejse med forretninger.

Nu står julen for døren og det hele burde emme af ild i brændeovnen, en varm kop the og julebag. Men Floras brors rige kæreste Colton ligger for døden efter lang tids sygdom og det er hårdt for dem alle, men især for Fintan at give slip. Colton får et glimt af fornyede kræfter, da han får uventet besøg hjemmefra.

Øens læge Saif, der efter sin flugt fra et krigshærget Syrien, er genforenet med sine to børn, skal også holde jul på øen. Men børnenes mor er stadig meldt savnet og Saifs liv er sat helt i stå. Han nægter at lade lidt lykke slippe ind i sit liv. Men det går jo ikke altid som man har planlagt.

På trods af alt det svære som livet også bringer med sig, er der et sammenhold og omsorg for hinanden i det lille samfund, der skaber julestemning og julefred.

Bogen er tredje bog i serien om Flora og er den helt perfekte sammensætning af drama, humor og kærlighed. De skønne personbeskrivelser går lige i hjertet og det virker pludselig meget attraktivt at holde jul på en lille skotsk ø, hvor der er mørkt, koldt og forblæst. Men hvor der er whisky i glasset og scones med chokolade og en lun hund ved fødderne.

Jenny Colgan, Jul på den lille skotske ø, Forlaget Cicero, på dansk ved Marianne Linneberg Rasmussen, 290 sider, Oktober 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.