// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Caroline Cox: Vintage sko
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Design og mode, Livsstil, Opslagsværk

Caroline Cox: Vintage sko

Skrevet af den 23. september 2010 – 10:19Én kommentar

Med et forord af HKH Kronprinsessens favorit skodesigner, Christian Louboutin, sætter ‘Vintage sko’ hælen ned i et kærlighedsfyldt univers dedikeret til fodens overfrakker.

Selvom yours truly er stor skofan (for stor iflg. ægtemanden!) er der milevidt fra min hverdagsinteresse til det univers, ‘Vintage sko’ sparker døren op til. Vi bliver ledt igennem den skoens historie og lærer de store mestre at kende. Vi lærer at spotte kendetegn, håndværk og hæle.

‘Vintage sko’ er vel først og fremmest et opslagsværk for den overordentligt interesserede. Der bliver slynget ord og begreber ud, som ikke umiddelbart bliver forklaret og det er et stort irritationsmoment. Det betyder, at bogen ikke er så lettilgængelig, som den gerne vil være. Og det er synd.

Bogen er rigt illustreret med flotte, sjove og smukke billeder. Det er et stort plus. Det samme er den samfundskontekst, som skoenes udviklingshistorie sættes ind i. Det giver bogen noget dybde, som man kunne frygte, at en bog om sko manglede. Det gør Vintage sko ikke!

Som antydet ovenfor kan man kritisere ‘Vintage sko’ for, at være lidt for meget for feinschmekkere og lidt for lidt for fashionistas.

Caroline Cox: Vintage sko, Nyt Nordisk Forlag, 1. sep. 2010, 224 sider

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.