// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mikala Rosenkilde: Kongamato
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Dansk roman, Fantasy, Spænding

Mikala Rosenkilde: Kongamato

Skrevet af den 4. august 2020 – 06:01Ingen kommentarer

Da jeg hørte denne roman omtalt som Jurassic Park møder Indiana Jones, var jeg simpelthen nødt til at læse den. Det er to store fantasy- og eventyroplevelser fra min ungdom, så mine forventninger var ganske høje.

Morten og Anna er hver især rejst til det fjerne og isolerede, afrikanske land Ungala. Anna er taget af sted for at være frivillig hjælper på dyreværnsorganisationen Lion & Lamb, mens Morten er sendt ud af Kryptozoologisk Selskab for at undersøge meldingerne om en ukendt, øglelignende fugl, der angriber både dyr og mennesker i Ungala. De tos veje bliver ved med at krydses, og der udvikler sig en art romance mellem dem.

Ejeren af Lion & Lamb, Alakim, er svoger til chefforskeren for Uniwhite, der bor i et laboratorium tæt derpå, og formanden bag Kryptozoologisk Selskab er også bestyrelsesformand for kosmetikvirksomheden Freja, en konkurrent til Uniwhite. Snart lokkes Morten til at være industrispion for Freja, da Uniwhite efter sigende skulle være ved at udvikle et nyt produkt, der kan dominere markedet.

Plottet er fuld af intriger og hemmelige planer. Samtlige karakterer i fortællingen har deres egne motiver og fremtidsplaner. Rosenkilde er god til at forene de forskellige sidehistorier og motivationer, så karakterenes handlemønstre på naturligvis flettes sammen, og de understøtter hinanden ved flere lejligheder. Det er både fængende og troværdigt. Desuden er der flere twists undervejs. Selv på de sidste sider, hvor man ellers tror, at plottet er slut, vender handlingen, eller der sker noget uventet.

Stilen er let og hurtig at læse. Indimellem er der lidt rigeligt af fragmenterede sætninger, hvilket kan irritere mig personligt. Det er muligvis en smagssag, dog ikke altid min. Det ødelagde dog ikke læseoplevelsen for mig, da handlingen havde greb i mig. Det er en bog med masser af tempo og en lethed – til trods for de mange underliggende handlingsforløb og ellers fine beskrivelser af den afrikanske natur.

Kongamato har en fin spændingskurve, hvor de mange kapitelskift og derved mange små hændelser er med til at holde læseren nysgerrig over de knap 700 sider. Selvom det er en tyk roman, bliver den aldrig kedelig, og de forskellige fortællerspor synes ikke overflødige.

Det kræver sit at skrive en roman på 600+ sider og stadig holde læseren fanget. Det formår Rosenkilde dog med Kongamato, der er en spændende fantasyfortælling, som besidder en trang til at søge retfærdighed, mens vi bliver taget med gennem mange af Afrikas farer. Det er vitterligt som at forestille sig en mellemting mellem Jurassic Park og Indiana Jones. Den er helt bestemt en læsning værd. Forlaget skriver desuden, at der er planlagt en serie, hvilket jeg ser frem til.

Mikala Rosenkilde: Kongamato. DreamLitt, juni 2020. 665 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.