// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Marian Keyes: En charmerende mand
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Chick lit

Marian Keyes: En charmerende mand

Skrevet af den 12. november 2008 – 21:01Ingen kommentarer

Selvom chiklit-genren som udgangspunkt er let tøselitteratur, kan man ikke ligefrem beskylde Marian Keyes seneste bog “En charmerende mand” for at være let! Der er tale om ikke mindre end 719 sider fordelt på 1.136 gram. Det er de færreste forfattere, der rent faktisk har evne til at udfylde så mange sider på en måde så det også er interessant for læseren. Men det lykkedes for Marian Keyes!

Bogens titel “En charmerede mand” ledte mine tanker hen på (endnu) en romantisk bog om en typisk Hugh Grant-figur. Så jeg var forberedt på at skulle irriteres over en hyldest til den såkaldte perfekte mand. Jeg blev dog hurtigt overrasket.

Bogen handler om hvad der sker i fire kvinders liv, når den charmerende politiker Paddy de Courcy annoncerer, at han skal giftes. Ikke mindst hvad hans kæreste tænker – det er nemlig ikke hende han skal giftes med.

Bogen er delt op efter de fire kvinder som vi følger. Den ene af kvindernes historie er skrevet lidt i Bridget Jones dagbogsstil og det fungerer faktisk rigtigt godt. Vi møder således stylisten Lola med det lilla hår, journalisten Grace der kender Paddy de Courcy fra sin teenagetid, hendes tvillingesøster Marnie bosat i London og med hang til alkohol, og selvfølgelig den kommende brud Alicia.

Hvis jeg skal komme med et enkelt surt opstød skal det være, at man skal læse sig igennem en stor del af bogen førend man rigtig kan hitte rede i de forskellige personer og deres indbyrdes forhold, men så bliver det til gengæld også spændende og bogen bliver krydret med flere skæve og sjove episoder.

Til trods for en rimelig munter skrivestil bliver emner som misbrug af kvinder, alkoholisme, og politiske rævekager rørt anstændigt og respektfuldt ind i fortællingen.

Absolut værd at læse! En underholdende Marian Keyes som altid.

Marian Keyes, En charmerende mand, Cicero, 2008, 719 sider, Oversat fra engelsk af Henriette Rostrup

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.