// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Rie Skovgaard: Den lille zoolog
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Rie Skovgaard: Den lille zoolog

Skrevet af den 19. december 2019 – 05:26Ingen kommentarer

“Den lille zoolog” er en fin læs-sammen-serie. I den første bog møder vi en lille dreng, der er ude at rejse i en luftballon og møder spændende dyr på vejen.

I serien er der fire bøger om en giraf, en blåhval og en myre, og den sidste handler om alle tre dyr. Bøgerne er fyldt med alt godt til en ny og nysgerrig læser: der er tekster til børn, der går i 0.-2. klasse, og med farvekoder er sværhedsgraden vist. Det er en fin måde at lave “læs selv på”, og det fungerer så godt for min syvårige pige, at der veksles mellem tekst, billeder, mor læser højt, og læs selv igen.

Vi anbefaler serien til alle, der er kommet i gang med at læse. Umiddelbart vil jeg mene, at den er for svær for 0. klassetrin at læse selv, men så skal den voksne jo bare hjælpe lidt mere.

I alle fire bøger er der netop fokus på at øge læselysten, og bøgerne er interaktive, mens de er lærerige – det virker altså for motivationen. Der er facts om dyrene og sjove opgaver til at afslutte bogen med. Derudover er der “prøv det selv” – hvordan ser din tunge f.eks. ud, og kan du folde den? Billedsiden hjælper også med at fastholde interessen, for illustrationerne er fine og blandet med virkelige fotos.

Måske er det ikke alle, der har det nemt med at sidde og læse sammen med sit barn, og derfor er det en god idé, at der er en lille vejledning i, hvordan bogen bruges. Og bogens længde gør, at det er overskueligt, samtidig med, at børn, og måske også de voksne, lærer noget om forskellige dyr.

Den lille zoolog: bog 1-4, Rie Skovgaard og Katrina Juul, Forlaget Aksel. 44 sider. Udgivet november 2019

 

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.