// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ib Konrad Jensen: Mænd i modvind
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Industrihistorie, Samfund

Ib Konrad Jensen: Mænd i modvind

Skrevet af den 24. marts 2010 – 13:40Ingen kommentarer

Vestas er i dag verdens største vindmølleproducent og det danske vindeventyr fremhæves ofte i skåltaler og ved højtidelige lejligheder. Men hvordan startede det hele? Det får vi svaret på i Ib Konrad Jensens fantastiske fortælling om den danske vindmølleindustris fødsel, opture og nedture. En fortælling, der handler om en række pionerer, der i deres smedjer og værksteder eksperimenterede med vinger, gearkasser, transmissioner, aksler og tårne. Mænd, som måtte så grueligt meget igennem.


Personlige nederlag og kampe, konkurser, markeder der forsvandt over night og politiske med- og modvinde er bare nogle af de udfordringer, der mødte dem undervejs fra det startede i Karl Erik Jørgensens smedje uden for Lem i Vestjylland i slutningen af 70’erne og til flere af de ledende spillere i slutningen af 90’erne blev enten børsnoteret eller solgt for milliardbeløb.

Skelettet i bogen er omkring 10 mænd, som alle spiller centrale roller i eventyret igennem adskillige år. Ib Konrad Jensen bruger dem som omdrejningspunkter for historien og gør dermed industrihistorien levende ved at lade det være mennesker af kød og blod som driver historien frem. Ikke årsregnskaber, opkøb, konkurser og andre begivenheder i virksomhedernes historie.

Bogen udkom i 2003, men kan sagtens læses i dag. For industriens fødsel og opvækstår er stadig interessante at læse om.

Ib Konrad Jensen: Mænd i modvind. Børsens Forlag 2003. 320 sider.