// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Brian Holm: Den sidste kilometer
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Erindringer, Sportslitteratur

Brian Holm: Den sidste kilometer

Skrevet af den 24. marts 2010 – 13:35Ingen kommentarer

Blod i afføringen, risiko for impotens og tanker om selvmord. Nej, der bliver ikke lagt fingre imellem i den tidligere cykelrytter Brian Holms hudløs ærlige bog om hans kræftsygdom. Vi kommer helt helt helt tæt på Holm, hans oplevelser og ikke mindst hans tanker undervejs i sygdomsforløbet, ved operationen og efter.

Det starter med blod i afføringen af og til. Men for en gammel cykelrytter, der har kørt sin krop til det yderste, er det ikke noget at bekymre sig om. Efter et par måneder går Brian Holm dog til lægen, og får meget hurtigt stillet diagnosen kræft i endetarmen.

Herefter går det slag i slag med strålebehandlinger, operation, genoptræning og kontrol. Men også med fortvivlelse, mørke tanker om selvmord, humør i kulkælderen og mange andre ting. Bogen er meget detaljeret og Holm holder sig ikke tilbage med at tage selv de mest ydmygende og de mest intime og personlige detaljer med i fortællingen. Om hvordan der gik adskillige uger efter operationen inden han en dag kunne konstatere at han ikke var blevet impotent. Om hvordan en afsked med hans søn kom til at plage ham flere år efter og om den stomipose han nu er udstyret med.

Det er detaljerne og ærligheden, der gør ”Den sidste kilometer” til en rigtig god bog, som ikke bare er endnu en kendis’ ikke videre originale tanker om dette og hint. Så læg femi-krimierne til side på natbordet for en stund og læs denne bog fra den virkelige verden om et rigtigt menneskes kamp mod kræften.

Brian Holm: Den sidste kilometer – En bog om at blive klogere. People’s Press 2009. 240 sider.