// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anne Mette Kirk: Knust
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Anne Mette Kirk: Knust

Skrevet af den 2. maj 2019 – 07:02Ingen kommentarer

En regnfuld november aften kører en håndfuld unge mennesker galt i bil efter en gymnasiefest. Tanja, Phillip og Nikoline overlever med mén. Men den 19 årige Jonathan dør den nat. Alle er mere eller mindre enige om, at Jonathan i beruset tilstand er kørt galt og uden sikkerhedssele er røget i fuld fart ud af bilen, da den forulykker.

Men Jonathans lillesøster Mathilde er ikke helt så sikker på, at det er sådan det hænger sammen. Hun har svært ved at forlige sig med at hendes elskede storebror har kørt bil i beruset tilstand. Og hun begynder at se nærmere på ulykken.

Er det en roman eller er det en krimi? Jeg tjekkede forsiden og bagsideteksten flere gange i løbet af læsningen. Der står roman på forsiden, og forsiden ligner også mere en romanforside end en krimiforside. Bagsideteksten inviterer mig til at læse om en pige, der mister sin storebror og giver mig en forestilling om at handle om sorg og tab (som jeg har læst en del skønlitteratur om med stor fornøjelse og tårer i øjnene). Er det så en roman? Måske. Men måske er det også en krimi. Det er med sikkerhed en usædvanlig spændende roman, om en pige, der mister sin storebror i en trafikulykke – eller var det nu også en ulykke?

Knust er en meget lovende debut! Oplagt læsning til dig, der sætter pris på en god krimigåde. Jeg var meget underholdt, selvom jeg var usikker på genren. Men da jeg slap min usikkerhed omkring genren, og lod mig føre med til gymnasiefester, på politistationen og hjem til kørestolsbruger Phillip var der ingen vej tilbage, jeg måtte vide, hvordan det hele hang sammen.

Anne Mette Kirk har arbejdet som redaktør og vært på TV2´s kriminalmagasin Station 2 Efterlyst og har dækket alt fra folketingsvalg til klimatopmøder for TV2 Nyhederne. Senest har hun arbejdet som kommunikations- og presserådgiver i Kongehuset. Jobbet sagde hun op for at kunne skrive på romanen Knust på fuld tid.

Der går rygter om, at forfatter Anne Mette Kirk har indgået kontrakt med forlaget om endnu en udgivelse og jeg læser rigtig gerne med igen!

Anne Mette Kirk, Knust, Marts 2019, People´sPress, 319 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.