// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mark Liebst: Blodbrødre / Besat af Jeremiah
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Livsstil, Noveller

Mark Liebst: Blodbrødre / Besat af Jeremiah

Skrevet af den 10. december 2018 – 05:28Én kommentar

Den her udgivelse af Mark Liebst adskiller sig en smule fra, hvad jeg før har læst af ham. Disse to noveller er mere hårde og aggressive. Det er erotik, og der er eksplicitte sexscener i begge historierne, som ikke overlader detaljerne til fantasien.

Men det er ikke oplevelsen af at have læst erotik, der sidder tilbage i mig. Det er nærmere de destruktive, og selvofrende tendenser, vi ser i historierne, som præger mine tanker efterfølgende.

Jeg følte faktisk et relativt ubehag, da jeg læste Besat af Jeremiah. Nu vil jeg ikke påstå at have haft den samme afhængighed som jeg-personen, men jeg levede mig helt ind i historien og fik det lettere ubehageligt, mens hovedpersonen gentagne gange pinte sin krop for at adlyde og opfylde sin afhængighed.

Liebst beskriver her meget troværdigt, hvordan ekstrem pornoafhængighed kan påtvinge sig adgang og overskygge alt andet. Han beskriver levende, hvordan hjernen overskrider kroppens signaler, og her blander fysisk smerte sig med hjernens forvrængede illusion om håb og glæde.

I den første historie, Blodbrødre, er der også noget ubehag på spil. Det er dog i et helt andet format. Her møder vi to venner, bedste venner, og de er i færd med at inddrage sex i deres forhold, da den ene er ved at flytte væk, og de begge har svært ved at give slip. Så derfor er jeget tilbøjelig til at gå lidt længere, end hvad der er fysisk behageligt, men kærligheden er god til at overtale.

Denne tekst har altså to fokuspunkter; den tager temaet op med at give slip på nogen, man holder af, når livet fører parterne i forskellige retninger. Og i den forbindelse behandler den også det, at man kan være villig til at ignorere sine egne grænser for at stille andre tilfredse.

Han skriver i taksigelserne bagerst i bogen, at han lægger stor værdi i at være selvudgiver, da det giver ham en stor frihed og fuld egenkontrol over sine tekster. Når historierne har den hensigt, som disse har, så er det også vigtigt, at forfatteren kan beholde sin oprindelige vision, og at den ikke udvaskes for at gøre historierne mere salgbare.

Jeg tror bestemt, at mange unge menneske kan få noget positivt ud af Liebsts historier generelt, men disse to noveller appellerer til et lidt ældre publikum end sædvanligt.

Mark Liebst: Blodbrødre / Besat af Jeremiah. Selvudgivelse (BoD), 2018. 39 sider.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.