// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Morten Buschmann: Udstikker
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Morten Buschmann: Udstikker

Skrevet af den 17. november 2018 – 05:28Ingen kommentarer

Morten Buschmanns tredje bog i serien om lejemorderen Lukas Zickermann og advokaten Annesofie Gundelach placerer sig nogenlunde midt mellem et’eren, Indhenter, og to’eren, Medløber. Ikke så god som et’eren, men heller ikke så dårlig som to’eren.

Men desværre godt derned ad med en lettere forvirrende handling med flere ligegyldige sidehistorier og personer, som blot er med til at forplumre fortællingen. Sex mellem Gundelachs datter og en midaldrende politimand samt Lukas’ ukendte brors ulykkelige barndom tilfører ikke meget til fortællingen. Udstikker er ikke så stramt fortalt som i Indhenter. Men heller ikke så tamt som i Medløber.

Der er simpelthen for meget almindelig politiroman over det, og for lidt om efterretningsarbejde – som Buschmann i Indhenter viste, at han skam ved en masse om og er god til at digte realistiske historier om.

Zickermann, Gundelach og deres chefer i FE udgør fortsat et godt grundfundament og det er ikke fordi Medløber og Udstikker har været helt ude i hampen. De har bare ikke været på niveau med Indhenter. Det må vi så håbe at bind 4, Skygger, formår. Den ligger i hvert fald klar her på natbordet. Så helt opgivet Buschmann, Zickermann og Gundelach har vi ikke.

Morten Buschmann: Udstikker. Mellemgaard, 2016, 276 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.