// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » D.B. John: Nordstjernen
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Spænding

D.B. John: Nordstjernen

Skrevet af den 22. december 2018 – 08:04Ingen kommentarer

Nordstjernen er en spændingsroman, der foregår i henholdsvis USA og Nordkorea. Vi følger tre mennesker, hvis veje krydses og det får store konsekvenser for dem alle tre.

Jenna er en ung kvinde, der bor i USA, hvor hendes mor også befinder sig. De kommer fra Sydkorea, og familien er ikke komplet, for Jennas tvillingesøster mangler. Hun forsvandt som teenager for 12 år siden på mystisk vis fra en strand, hvor hun var sammen med sin kæreste. Det er aldrig blevet klarlagt, hvad der skete den dag. Det er et stort savn i Jennas liv og mysteriet har aldrig sluppet hende. CIA er interesseret i at hverve Jenna, fordi hun taler koreansk og kender til skikke og kulturen. De vil bruge hende til at få mere viden om Nordkorea. Da rejsen giver Jenna mulighed for samtidigt med sit arbejde at undersøge, hvad der skete med hendes søster, siger hun ja.

I Nordkorea følger vi Fru Moon, en fattig kvinde, som forsøger at overleve sammen med sin mand i en lille landsby. Man fornemmer hurtigt, at det er en kamp at overleve, men tingene løsner sig lidt, da der daler propaganda ned fra himlen i form af kager fra Sydkorea. Fru Moon finder nemlig nogle af dem, og i al hemmelighed tager hun til et marked, og med stor sans for forretning og bestikkelse af de rigtige folk, får hun startet en populær lille cafe op. Det øger hendes og hendes mands muligheder for overlevelse betragteligt. Hun får nye venner, men snart skal hun måske miste nogle af dem.

I den anden ende af samfundets rangstige følger vi den højtstående embedsmand Cho Sang-ho, som bor sammen med sin kone og lille søn. Hun kommer af god familie, og han klarer sig godt og har en topstilling. Men der er en lille revne i lykken, for hans bror har fået tilbudt en stilling, som gør at deres familieforhold skal undersøges – igen. Og Cho Sang-ho og hans bror er adopterede. Det har tidligere vist sig, at deres biologiske forældre var gode kommunister, men Cho Sang-ho er bange for, at en nærmere undersøgelse vil kortlægge noget andet. Det vil være fatalt, da forældres synder som fx, at de har været imod regimet eller har været kristne også rammer børnene. Det kan betyde et liv i en lejr frem for det behagelige liv, han lever med sin familie nu.

Jenna rejser til Korea på officielt besøg fra USA sendt af CIA, og her møder hun Cho Sang-ho til en officiel middag. Mens hun er i Korea forsøger hun at finde sin søster og det er ved at ende helt fatalt. Fru Moon og Cho Sang-ho mødes tilfældigt og snart afdækkes fortiden, og et spind af ender bliver spundet, hvor ikke alle slipper væk. Nordstjernen er spændende på flere planer. Man følger de tre hovedpersoner på skift indtil det hele kulminerer i en spændende og overraskende slutning.

D. B. John, Nordstjernen, Forlaget Hr. Ferdinand, oversat af Hans Larsen, 477 sider, oktober 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.