// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Martha Hall Kelly: Blomstrende syrener
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Historisk roman

Martha Hall Kelly: Blomstrende syrener

Skrevet af den 5. august 2018 – 07:45Ingen kommentarer

Tre unge kvinder med livet foran sig bliver på hver sin måde ramt af de omkostninger som 2. verdenskrig medførte. Tre unge kvinder, hvis veje på forunderlig vis krydses og de må på hver deres måde så grueligt meget igennem.

Den tidligere skuespiller Caroline Ferriday arbejder ved det franske konsulat i New York. Hun gør alt, hvad hun kan for at hjælpe og har dårligt tid til en begyndende forelskelse. Hun bruger al sin tid på at indsamle midler, sende nødhjælpspakker og hjælpe med folks papirer.

På den anden side af atlantan er en anden ung pige ved at blive voksen. Hun er også forelsket og vil gøre meget for sin udkårnes opmærksomhed. Kasia bliver trukket ind i den polske modstandsbevægelse og det får voldsomme konsekvenser for hende selv og familien.

I tyskland er bogens tredje unge kvinde ved at uddanne sig til læge. Det er ikke nemt at være en veluddannet kvinde i en mandsdomineret verden, så da der viser sig en mulighed for at arbejde som læge i koncentrationslejren Ravensbrück, slår hun til.

Man følger de tre kvinders vej igennem en hæslig tid. De kommer til at opleve ting, man ikke troede var muligt og gang på gang chokeres man over den ondskab, der har fundet sted.

Kasia ender i koncentrationslejren og bliver en af nazisternes forsøgskaniner, hvor man eksperimenterede med medicinske forsøg. Fortællingerne krydses og efter krigen er der stadig en historie, der skal fortælles. Bogen er baseret på den sande historie om Caroline Ferriday. Hun fortsatte sit hjælpearbejde efter krigen og fik blandt andet øjnene op for de kvinder, der havde været en del af eksperimenterne i koncentrationslejrene.

Bogen er meget rørende og man bliver hurtigt opslugt af de forskellige kvinders historie, de valg de træffer, ydmygelserne og den helt utrolige trang til at kæmpe for livet og imod uretfærdigheden. Den er velskrevet og man suges helt ind i historien og har svært ved at slippe bogen igen.

Martha Hall Kelly er amerikansk journalist, men da hun hørte historien om Caroline Ferriday, brugte hun 10 år på den research, der blev til “Blomstrende syrener”. Bogen er en bestseller og solgt til udgivelse over hele verden.

Martha Hall Kelly, Blomstrende syrener, Hr. Ferdinand, 516 sider, Juni 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.