// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Bock og Scheftelowitz: Suveræn suppe, steg og is
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Bock og Scheftelowitz: Suveræn suppe, steg og is

Skrevet af den 5. januar 2010 – 18:37Ingen kommentarer

Danish delights med et kanonskud kanel – det er hvad du får hvis du investerer i ”Suveræn Suppe, steg og is”. De suveræne opskrifter har tidligere været vidt omkring og denne gang er turen kommet til festmad med udgangspunkt i mormor-mad med nyt tilbehør med masser af salater, krydderier og sovse – helt suverænt!

Bogen er et bud på det nye danske køkken, med de gode gamle traditionelle råvarer og så lige et kanonskud kanel og alle de andre skønne krydderier, olier og grøntsager, som ikke er af dansk oprindelse, men som vi ikke kan undvære i vores køkken.

Måske er et af nytårsfortsætterne, at der skal spises og hygges noget mere med vennerne, så er her god inspiration til nogle lækre festlige retter og arbejdet kan sagtens uddelegeres, så du ikke står med det hele selv.

Så forfatterne Sonja Bock og Tina Scheftelowitz´s opfordring er: Fællesspisning for folket!

Opskrifterne er tilpasset årstiderne med sæsonens råvarer og der kan plukkes og blandes mellem retterne, så den sammensatte menu bliver din egen. Gå ikke glip af sovseafsnittet fra side 154 med bla en lækker appelsinsovs der passer perfekt til vintermad som flæskesteg eller and. Vintermenuen kan afsluttes med gløgg-is med rosiner eller mandler. Mums!

Der er også et supergodt afsnit hvor du kan blive dus med din steg, med gode råd i forbindelse med tilberedning af stege, fjerkræ, vildt og hele fisk.

Der er fine fotos af Columbus Leth og Fru Knips og vinanbefalinger af Thomas Ilkjær –
Lad skidtet stå og festen gå!

Sonja Bock og Tina Scheftelowitz, Suveræn, suppe, steg og is, Politikens Forlag, 219 sider, 2009

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.