// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lasse Holm: Lodbrogsønnernes ran
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Lasse Holm: Lodbrogsønnernes ran

Skrevet af den 15. marts 2018 – 07:47Ingen kommentarer

Rolf Rapkæft er tilbage. Den unge mand, der tidligere har opklaret mordet på sagnhelten Ragnar Lodbrog, er taget på vikingetogt med Lodbrogs overlevende sønner.

En stor vikingeflåde er sejlet hele vejen ind i Middelhavet, og undervejs hærger de både frankiske og mauriske kyster. De når endda helt til Italien, ligesom også dele af nordafrikas kyst får besøg af de barske krigere, der er på jagt efter guld, sølv, trælle – og ære, naturligvis.

Lodbrogsønnernes ran er andet bind i Lasse Holms vikingetrilogi, og ombord på flådens skibe er gamle kendinge fra første bind: Rolfs ven Hastein, de tre Lodbrogsønner, den smukke Bella, munken Jarvis og skjoldmøen Ylva, der kæmper som en mand. Undervejs møder de nye kampfæller, og får også nye fjender, før de til slut ser sig isoleret på kun et enkelt skib, hvor nogen på mystisk vis har held med at myrde vikingerne, en efter en…

Inden vi når så langt, skal stakkels Rolf dog både udstå tortur, erobre byer, få moralske kvababbelser over at plyndre, spionere og opleve historiske byer som Cordoba (Qurtuba)og Firenze. Der er kort sagt lagt op til masser af vikingedrama i denne roman, der digter videre over kendte fakta om et vikingeangreb i Middelhavet i slutningen af 860erne.

Lodbrogsønnernes ran er anden del af en trilogi, hvor Lodbrogsønnernes Hævn var det første. Jeg var ret vild med første bind, og derfor er det med et lille stik i hjertet, at jeg må indrømme, at jeg ikke synes at plottet i Lodbrogsønnernes Ran holder hjem. Det er som om, det er gået lidt for stærkt med at få bogen på plads, og så skæres der for mange genveje. Der er simpelt hen for mange i-sidste-øjebliksredninger af vores helt og hans kammerater, ligesom alt for mange af de snedige planer ombord var overtænkte og derfor utroværdige.

Det er altså synd, for der er masser af god vikingeramasjang i historien om Rolf Rapkæft og hans venner (og fjender), og Lasse Holm skriver medrivende og vidende om vikingetiden i et kraftfuldt sprog. Jeg håber derfor på et godt plot i det kommende bind tre – nu vikingerne har sat kursen mod Miklagård.

Bogblogger har tidligere anmeldt Lodbrogsønnernes Hævn samt to bind af Lasse Holms krimi-trilogi fra antikken, nemlig Grækeren og Republikaneren.

Lasse Holm: Lodbrogsønnernes ran. 402 sider, Politikens Forlag. Udkommer 15. marts 2018.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.