// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lasse Holm: Grækeren
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Lasse Holm: Grækeren

Skrevet af den 16. september 2015 – 07:52Ingen kommentarer

Rejsen går til Athen og Rom, for i Grækeren bevæger vi os med lægen Demetrios rundt i det gamle Grækenland og Italien i år 63 før vores tidsregning. Og gennem ham oplever vi både familiedrama, mord og storpolitik på nærmeste hold.

Det er en historisk krimi skrevet af Lasse Holm, som er baseret på virkelige hændelser, hvor patricieren Lucius Sergieus Catilina forsøger at omstyrte Den romerske republik og advokaten Cicero gør alt, hvad han kan for at stoppe det. I dette politiske univers forsøger Demetrios at opklare en række bestialske drengemord, og samtidigt skal han holde sammen på sin familie, hustruen Aelia, sønnen Demetrianus og datteren Philomela. Familien er i fare for at blive splittet helt op blandt andet på grund af familiehemmeligheder, som går langt tilbage, og som begge børn har opdaget.

Vi følger Demetrios kamp for at løse mordgåderne, holde sammen på familien og samtidigt forsøge at komme igennem de politiske magtkampe med livet i behold. Det er meget spændende læsning.

Der er mange navne at holde styr på, men forfatteren har skrevet en personliste i starten, som er god lige at orientere sig i inden handlingen rigtigt går løs. Grækeren er en rigtigt spændende roman og samtidig meget lærerig inden for samfundsforhold i det gamle Grækenland og Italien.

Grækeren er anden del af i en triologi. Den første hedder Romeren, og den er der rundt omkring i Grækeren henvisninger til. Dens handling er omkring 20 år tidligere. Jeg har ikke læst Romeren, men Lasse Holm sørger for henvisninger nok til, at jeg sagtens kunne følge med i Grækeren. Jeg er blevet nysgerrig på resten af trilogien, så jeg vil læse Romeren inden den tredje bog udkommer, som jeg helt klart også vil læse.

Lasse Holm, Grækeren, Forlaget Fahrenheit, 420 sider, April 2015

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.