// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Walter Lucius: Sommerfuglen og stormen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Walter Lucius: Sommerfuglen og stormen

Skrevet af den 20. februar 2018 – 07:05Én kommentar

Sommerfuglen og stormen må være den bedste krimi, jeg har læst i længere tid. Den er fuld af nuancer og research inden for både kultur, sprog og historie, og den belyser rigtig fint vor tids flygtningedebat i skæret af fortidens flammer. Den er blevet kaldet ”ambitiøs”, og ja, det er den, men den udfylder også sine egne store sko, så at sige.

Den hårdt kæmpende journalist Farah Hafez sætter alle sejl ind, da hun finder en lille, afghansk dreng, klædt og sminket som en pige og svært skadet efter en påkørsel. Hafez er en kvinde, som ikke lader sig stoppe, men hun er også sårbar, hvor især hendes forældres død, da hun var meget ung, præger hende. Hun bliver testet og presset fra mange sider; også på kærlighedsfronten er hun yderst splittet. Et minde fra Kabul om en charmerende dreng bliver ved med at trænge sig på, og kriminalassistent Joshua Calvino slipper ikke uden om hendes charme, og omvendt.

Sammen med sin makker, Marouan Diba, ved Amsterdams politi er Calvino også snart dybt involveret i opklaringen af sagen. Diba er misundelig på Calvinos lovende fremtid, men han spiller ikke selv med helt åbne kort, og det gør opklaringen af sagen mere kompliceret end nødvendigt. De politiske intriger og hemmelige planer tager os med fra Amsterdam til fortidens Kabul og nutidens Johannesburg og Moskva.

Undervejs støder vi på flere twists i plottet, som gør, at vores syn på nogle af karaktererne skifter, vores sympati for dem bliver flyttet. Nogle gange holder det ved, og andre gange er det kortvarigt. Men jeg er fan af det. Det gør os både opmærksomme og nysgerrige efter mere. Det er både forudsigeligt og uforudsigeligt, men det fænger.

Sommerfuglen og stormen er kåret til bedste krimi i Holland i 2017, og den er nomineret til priser i både Belgien og Frankrig. Bogen er første bind i serien om Farah Hafez, og efter denne læsning glæder jeg mig rigtig meget til næste bind. Der er i hvert fald én eller to cliffhangere, som jeg ser frem til at høre mere om.

Walter Lucius: Sommerfuglen og stormen, 2018, People’sPress, 551 sider.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.