// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sara Blædel: Ilkas arv
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Sara Blædel: Ilkas arv

Skrevet af den 24. januar 2018 – 13:07Ingen kommentarer

Ilkas arv er andet bind i en trilogi om bedemandens datter Ilka, der er rejst til USA efter farens død, for at finde ud af hvem han egentlig var. Faren havde nemlig forladt Ilka og hendes mor for over 30 år siden. Men hvem var han egentlig og hvorfor hørte de aldrig fra ham?

Bedemandsforretningen, som Ilka har overtaget, synger på sidste vers. Der er ikke flere penge tilbage og Ilkas egen opsparing er også brugt.

Farens nye familie i USA opfører sig meget mystisk og langsomt finder hun frem til små brikker, der passer i det puslespil, der danner farens liv. Jo mere Ilka leder efter sandheden, jo mere har man lyst til at råbe til hende, at hun skal droppe det hele og skynde sig hjem. Men så enkelt er det ikke og Ilka er drevet af, at hun mangler svar på rigtig mange spørgsmål.

Det er skønt at lære Ilka lidt bedre at kende. Hun folder sig ud og med tilbageblik i hendes liv opdager man, hvorfor hun er, som hun er. Undervejs i historien er det med at holde tungen lige i munden, for at holde styr på mange nye personer og på de historier, der trækker tråde bagud i tiden. Og når man så når til sidste side, kan man kun være glad for, at der kommer et bind mere. Der er alt for meget, vi mangler at få svar på.

Sara Blædel skriver som sædvanligt i et sikkert og rent sprog, der tåler tempo i fortællingen. Det er en spændende verden hun lukker op for os læsere, tilsat dejligt komplicerede relationer og personer, der viser sig at være helt anderledes end først antaget.

Læs også anmeldelse af første bog Bedemandens datter. Forfatteren har derudover skrevet krimier om Louise Rick, læs derfor også gerne vores anmeldelser af de bøger: Kvinden de meldte savnet, Dødesporet, Dødsenglen og Hævnens gudinde

Sara Blædel, Ilkas arv, People’s Press, 330 sider, 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.