// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sara Blædel: Hævnens gudinde
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Roman

Sara Blædel: Hævnens gudinde

Skrevet af den 29. oktober 2009 – 21:30Ingen kommentarer

“Hævnens gudinde” er det femte bind i Sara Blædels serie om kriminalassistent Louise Rick fra Københavns Politi og hendes veninde journalisten Camilla. Jeg har med stor fornøjelse læst de andre krimier i serien og havde således store forventninger til “Hævnens gudinde”.

Uden at afsløre for meget handler “Hævnens gudinde” om opklaringen af mordet på en yngre mand, der er fundet skudt i sin bolig på Amager. Derudover dør den 12 årige Signe af sine kvæstelser efter at være blevet påkørt af en bil, da hun løb efter hjælp i forbindelse med uindbudte gæster til hendes fest. Signe gik i klasse med Louises plejesøn Jonas, så inden længe bliver Louise også rodet ind i opklaringen af, hvem de uindbudte var og hvorfor de var kommet? Vi følger også Signes mor, der trækker sig helt ind i sig selv, da hendes datter dør. Og så er der noget med Signes far, der heller ikke helt stemmer. Og noget med en brand på havnen, der får store følger.

Selve krimien, – det der handler om forbrydelsen, opklaringen, og plottet var godt og jeg blev ganske overrasket, da forbrydelserne blev afsløret til sidst. Hævnens gudinde ser bestemt ikke altid ud som man forventer. I al fald ikke når det er Sara Blædel, der strikker en historie sammen.

Men bogen er ikke ubetinget god. Jeg kunne godt have undværet den del der handlede om at veninden Camilla rejste rundt i USA. De detaljerede rejsebeskrivelser var løsrevne fra selve historien og blev derfor til kedelige passager i bogen, der bare skulle læses.

Sara Blædel er født i 1964. Hun har arbejdet som tjener, journalist, haft eget krimiforlag og har arbejdet indenfor tv. Hun debuterede som forfatter med Grønt støv i 2004, som er første bind i serien om Louise Rich. Efterfølgende er følgende bøger om Louise Rich udkommet: Kald mig prinsesse, Kun ét liv, og Aldrig mere fri. Du kan læse mere om forfatteren og hendes bøger på hendes hjemmeside.

Sara blædel, Hævnens gudinde, People´sPress, september 2009, 422 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.