// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Dave Marsh: Bruce Springsteen on Tour, 1968-2005
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Musik

Dave Marsh: Bruce Springsteen on Tour, 1968-2005

Skrevet af den 15. august 2008 – 15:03Én kommentar

En bog, der i ord og billeder beskrev Bruce Springsteen og E-street Bandets genforeningsturné i 1999-2000, eller en bog, der beskrev deres “Rising-tour” i 2002 havde sagtens kunne tilfredsstille undertegnede Bruce-fan på et par regnvåde sommeraftener.

Men et mammutværk på mere end 300 tætskrevne sider, der ned til mindste detalje beskriver samtlige koncerter Bruce har spillet, både med ESB, Det Andet Band og alle mulige andre – det er helt vildt fantastisk. Ja, det kan næsten ikke beskrives. En fænomenal opfindelse, som til fulde kan holde rusen fra koncerten i Parken den 29. juni i år i live.

Hvis man mere er til Justin Timberlake, Chopin eller L.O.C. bør man ikke bruge tid på bogen her. Det er så gennemført og så detaljeret at det kræver en “true fan” for at opnå den sande nydelse af dette kunstværk.

Skal jeg forsøge at lægge fankasketten på hylden og vurdere selve produktet, bogen, så er der tale om særdeles gennemarbejdet produkt, hvor forfatteren ikke bare henfalder til skamløs ros af Bruce og co., men også går kritisk til eksempelvis Bruces periode uden E-street, hans politiske budskaber og deltagelse i John Kerry-kampagnen samt hans forsøg med forskellige musikalske genre.

Er man novice ud i Bruce Springsteen bør man nok starte med at læse op på lektien på Wikipedia, for bogen her er en ordentlig mundfuld. Men selv for en fan kan kæden hoppe af. Jeg kunne således godt have brugt lidt mere systematik i form af eksempelvis en liste over hans pladeudgivelser gennem årene og en liste over musikere gennem tiden med årstal de spillede sammen med Bruce. Til gengæld er bogen udstyret med en lille fortløbende frise nederst på siderne, der opremser alle koncerter gennem årene, med et par linier om hver koncert. Rimelig gennemført!!

Konklusionen må være, at en hver sand fan af Bruce Springsteen bør forkæle sig selv med dette værk. Andre bør nok starte med at købe “Greatest Hits”-pladen og læse lidt op på Wikipedia 🙂

Dave Marsh: Bruce Springsteen on Tour, 1968 – 2005. Bloomsbury 2006. 332 sider.