// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Noah Hawley: Før faldet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Roman

Noah Hawley: Før faldet

Skrevet af den 2. februar 2017 – 07:13Ingen kommentarer

Den tørlagte alkoholiker og ikke videre succesfulde maler Scott bliver pludselig midtpunkt, da han og en fire-årig dreng er de eneste overlevende, da et privatfly styrter ned i Atlanterhavet.

Drengens stenrige forældre, søster og en bedragerimistænkt milliardær og hans hustru omkommer sammen med en sikkerhedsvagt, stewardessen og de to piloter.

I en fængende og velskrevet historie får vi alle de ombordværendes liv op til flyulykken fortalt. Samtidig følger vi det kaos, der møder Scott i dagene efter ulykken. For hvilken rolle spillede han rent faktisk i ulykken? Og hvad lavede en falleret kunstner ombord på et privatfly sammen med nogle af USA’s rigeste? Det vil hele USA og ikke mindst den tv-station, hvor den overlevne søns far var chef, gerne have svar på. Og hvis ikke de får svarene, så finder de bare selv på nogen.

Noah Hawley inddrager på fornem vis vilkårene i nutidens medieverden, hvor Scott til sidst er nødt til at tage et hårdt opgør med en studievært, der minder umiskendelig meget om den hårdtslående vært på Fox News, Bill O’Reilly.

“Før faldet” er en veldrejet fortælling om at tingene ikke altid er så suspekte, som man tror, men også om at alle har hemmeligheder. Om de store forskelle mellem pengemændenes verden og kunstnerens verden. Og forskellige måder at se de samme ting på.

Noah Hawley: Før faldet. Forlaget Jentas, August 2016, 429 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.