// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jens Henrik Jensen: De Frosne Flammer
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Spænding

Jens Henrik Jensen: De Frosne Flammer

Skrevet af den 31. oktober 2016 – 07:59Ingen kommentarer

Så kom tredje bind i trilogien om Niels Oxen, og han er slet ikke færdig med sin kamp mod det hemmelige magtnetværk Danehof.

Det, der driver ham, og får ham ud af de skygger, hvor han har levet i skjul i Sverige, er ønsket om et almindeligt liv med sin elskede søn Magnus. For at det kan lade sig gøre, må han se de mennesker i øjnene, som har forsøgt at slå ham ihjel – og som også tror, at han er død. Ja, faktisk, så tror alle, at han er død, også hans ekskone og Magnus. Det er kun Tessa, kvinden i Sverige, som har givet ham husly i sit afsidesliggende hjem, der ved, at han lever.

Da Niels Oxen tager afsted fra Sverige for at rydde op i sit liv og komme videre, starter magtkampen på liv og død op igen. Niels Oxen ved, at så snart han bevæger sig ud i lyset, vil jagten på ham begynde forfra. Så han må bruge al sin list og erfaring fra sin tid som soldat for at komme tæt på Danehof.

Han ved, at han ikke kan klare sig alene, så med til historien hører naturligvis Margrethe Franck, Niels Oxens tidligere makker fra PET. Hun lever et kummerligt liv styret af Danehof. Hun har mistet sit job, og hver gang hun forsøger at komme på fode igen, trækker det magtfulde Danehof i trådene, så hun mister job og anseelse. Så hun kæmper sig igennem dagligdagen med bl.a. rengøringsjobs, som er et af de få jobs, Danehof lader hende beholde. Det er beskæmmende at læse om hendes kamp.

Niels Oxen og Margrethe Franck henvender sig i det skjulte til Axel Mossman, den tidligere PET-chef. Han lever udadtil et stille liv som pensionist, fordi han heller ikke slap godt fra at stille op mod Danehof. Han indvilliger i at hjælpe dem. Men det det er som om, han ikke er helt ærlig, så hvad er det han skjuler? Er han til at stole på?

De Frosne Flammer tager os med til England, Sverige og en lille dansk ø og beskrivelserne af landskaberne giver et godt stemningsbillede for denne meget spændende afslutning på Jens Henrik Jensens trilogi om Niels Oxen. En historie hvor ikke alle er, hvad de giver sig ud for og ikke alt er, som det ser ud til.

Hvis du ikke har læst De hængte Hunde og De mørke mænd, de to første bøger i serien, så er det bare om at komme i gang. Så er du klar til De frosne flammer, som spændende og flot afslutter thrilleren om Niel Oxen, Danehof og deres magt. Historien er gennemarbejdet og researchet, så når Jens Henrik Jensen fortæller, så er det overbevisende.

Jens Henrik Jensen, De Frosne Flammer, Politikens Forlag, 544 sider, august 2016

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.