// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kristian Brårud Larsen: Den 9. kreds
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Samfund

Kristian Brårud Larsen: Den 9. kreds

Skrevet af den 23. september 2016 – 07:34Ingen kommentarer

En journalistisk afsløring pakket ind i bogform over mere end 300 sider. Det er hvad bogen ”Den 9. kreds” er. Det er nemlig en fortælling fra det virkelige liv om en tidligere politibetjents oplevelser i Danmarks niende politikreds i Nordsjælland.

Politimanden Andreas Hogsted forlod dansk politi i november 2013 desillusioneret over at være ansat i en etat, hvor arbejdet for at sikre lov og orden ifølge Hogsted siden politireformen i 2007 er blevet erstattet af chefernes jagt på bonusser, målopfyldelse og karrierehop.

Hogsted fortæller om dagligdagen på Station Vest i Frederikssund og samspillet (eller mangel på samme) med ledelsen i Helsingør, hvor man ikke har de høje tanker om Frederikssund, der skiller sig ud fra det øvrige rige Nordsjælland.

Kampen mod narkokriminalitet og opsynet med kredsens rockerbander er hvad Hogsted beskæftiger sig med i de sidste år af sin ansættelse. Men da rockerindsatsen ikke er noget af det, som politichefernes bonusser bliver styret af, så er det ikke noget ledelsen mener bør prioriteres. I stedet er opklaring af indbrud i private hjem og cykelforseelser noget af det, som cheferne bliver målt på. Og derfor er det det, som de menige betjente skal bruge deres tid.

”Den 9. kreds” er en rystende frontberetning fra nutidens danske politi baseret hovedsageligt på whistlebloweren Andreas Hogsted, men også forfatterens egen research og snak med omkring 50 kilder.

Bogen skabte en vis debat, da den kom frem sidste år. Og det er fuld forståeligt, for den tegner et helt grotesk billede, som kan forarge enhver lovlydig skatteyder. Om der så efterfølgende er sket grundlæggende ændringer kan man have sin tvivl om. Uanset hvad, så er den særdeles læseværdig.

Kristian Brårud Larsen: Den 9. kreds – Politiet indefra. People’s Press, 2015. 318 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.