// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » John Hart: Forlad os vor skyld
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

John Hart: Forlad os vor skyld

Skrevet af den 9. august 2016 – 07:42Ingen kommentarer

Det er nogle år siden, at jeg første gang læste noget af John Hart, og det var spændingsromanen Det sidste barn. Siden den gang har jeg været vild med hans bøger, og Forlad os vor skyld lever bestemt op til mine forventninger. Det er et godt og velgennemtænkt plot – og umådeligt spændende.

Hovedpersonen er Elizabeth, som er en 34 årig kriminalassistent, der bor alene. Hun har for mange år siden haft et kort samarbejde med en anden kriminalassistent, Adrian, som også har hjulpet hende med nogle private problemer. Han har de sidste 13 år siddet fængslet for mord på en kvinde, som efterlod sig en mand og en lille dreng Gideon. Elizabeth var forelsket i Adrian den gang – og er det stadig. Og har som en af de få altid troet på, at han var uskyldig.

Historien starter med, at Elizabeth alene redder en ung kvinde, Channing, der har været holdt fanget af to mænd. Begge mænd bliver skudt. Elizabeth forklarer hvad der skete til sine chefer, men der er dele af hendes historie, der ikke hænger sammen, og derfor bliver der indledt en undersøgelse mod hende. For hvad er det Elizabeth ikke vil fortælle og hvorfor er hun så knyttet til Channing.

Samtidigt bliver Adrian løsladt efter 13 års kamp for overlevelse i fængslet – og det er ikke de andre fanger, der har været den værste fjende – det er fængselsinspektøren og nogle af hans folk.

Historien eskalerer, da der bliver fundet et lig i Elizabeths barndomskirke, hvor hendes far var præst – og så begynder jagten på sandheden, hvor intet er, som man tror. Fortidens hemmeligheder lurer, og vil frem i lyset. Elizabeth og Adrian graver i fortiden, og samtidigt bliver Elizabeth undersøgt af sine chefer.

Alle John Harts bøger (der er fem i alt) er skrevet som selvstændige spændingsromaner, og det er faktisk helt rart nogle gange at læse en god thriller, hvor man ikke kender nogle af karaktererne i forvejen. Samtidigt skriver John Hart i et meget varieret sprog, og han gør meget ud af sine personer, så man kommer i dybden med dem og får en psykologisk forståelse af, hvorfor de forskellige personer handler, som de gør. Ja, jeg er stor fan, og holder øje med næste udspil fra denne forfatter.

John Hart, Forlad os vor skyld, Forlaget hr. Ferdinand, 496 sider, dansk udgave maj 2016, oversat af Ingeborg Christensen

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.