// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sussi Bech & Ingo Milton: Aziru 1 Skæbnekniven og 2 Den hornede gud
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Sussi Bech & Ingo Milton: Aziru 1 Skæbnekniven og 2 Den hornede gud

Skrevet af den 6. oktober 2016 – 07:26Ingen kommentarer

Sussi Bech, som har illustreret rigtig mange bøger (sikkert også nogle af dem du allerede har læst) har sammen med Ingo Milton skabt en ret spændende serie med drengen Aziru i hovedrollen. Måske kender du allerede Aziru? Historien har nemlig været bragt som en føljeton i Weekendavisens børnesektion FAKTISK. Nu er historien samlet i to rigtige bøger og det er jeg rigtig glad for.

Aziru er en stor dreng og søn af en rig købmand. Han lærer at regne, læse og skrive, men vil meget hellere ud at sejle på et stort handelsskib ligesom sin onkel. Det er nu ikke den plan, hans far har for hans fremtid. Længe ventet kommer hans onkel hjem fra havet og han har en særlig kniv med til Aziru. Inden længe kommer Aziru alligevel ud af sejle, hvordan det kommer til at ske må du læse dig til. Hans læse- og skriveevner gør, at han slipper for druknedøden! Han lærer at sætte pris på det hårde arbejde om bord og får også venner. Men en dag går det galt…..

Bøgerne i Aziru-serien er begge tegnet godt, men der er en lille tekst med tegnerens navn ved tegningerne, det generer mig en lille smule, fordi hendes navn allerede står på forsiden! Men man kan ikke sige, at bøgerne mangler billeder for bøgerne har mange tegninger og det gør historien levende.

Aziru-serien gør brug af gamle religioner og myter. For eksempel er der i bind 2 en minitaorus, der prøver at dræbe dem. Det kan jeg godt lide, især fordi religionerne og gamle myter bliver brugt godt i historien. Bagerst i bøgerne kan man læse nogle historiske fakta om den periode, historien finder sted.

Serien har ikke kun religion med sig, den har også fantasi hvilket er vigtigt til børnebøger. Bøgerne bliver hurtigt spændende, fordi der både er en magisk kniv, røvere og minitaorusser med. Og fordi Aziru flere gange må stikke af, hvor man som læser hepper på ham og håber det bedste.

Bøgerne bliver faktisk meget hurtigt spændende, for allerede på side 19 i det første bind bliver Aziru jagtet af vagter. Bag på bøgerne har forlaget skrevet, at bøgerne er til læsere i alderen 10-14 år, og det tror jeg passer meget godt. Jeg er selv 12 år. Man skal ikke være alt for lille eller for sart, når man læser bøgerne, for selv de gode folk dør undervejs.

Sussi Bech & Ingo Milton: Aziru 1 + 2 (Skæbnekniven) (Den hornede gud), 80 + 72 sider, 2016, Eudor.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.