// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » John Dougherty: Stinkbombe & Ketchupfjæs og jagten på tryllehulepindsvinet
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Børnebog

John Dougherty: Stinkbombe & Ketchupfjæs og jagten på tryllehulepindsvinet

Skrevet af den 2. juli 2016 – 07:47Ingen kommentarer

Yes! De to søskende Stinkbombe & Ketchupfjæs er tilbage!

I den første bog i serien forsvandt 100 kr. og de to søskende gav sig til at jage en flok grævlinger, stærkt overbevidst om at de var gerningsmændene.

I denne efterfølger er den store gruppe af grævlinger stukket af fra fængslet og det går jo ikke! Så Stinkbombe & Ketchupfjæs må igen på banen. Efter et besøg på biblioteket finder de ud af, at de skal bruge et tryllehulepindsvin. Meeeeen sådan en fætter er ikke lige til at sætte i arbejde og så må de to være kreative.

Der er en del tegninger i bogen og som i den første bog, får man indtrykket af, at de er tegnet af Stinkbombe & Ketchupfjæs, fordi det ligner noget lavet af børn. Det kunne jeg godt lide.

Det er i det hele taget sejt lavet, at de to børn er opmærksomme på, at de er med i en bog. Bogen er generelt ret sjov. Der er flere skøre indfald. For eksempel venter børnene på et tidspunkt ved et rødt lyskryds. Og det gør de i adskillige kapitler ved at skrive kapitel 14, 15, 16 og så videre helt frem til kapitel 48 uden at der sker en dyt! Så bogens sidste kapitel nummer 61, er reelt slet ikke nummer 61, fordi så mange kapitler er sprunget over tidligere i fortællingen.

Det er en skæg bog og jeg smilede under læsningen (da jeg læste bog nummer et grinede jeg, den var endnu sjovere). Læs den før din ven eller veninde og mor dig et par timer. Hvis du ikke har læst bog nummer 1 så start med den – så har du to gode læseoplevelser til gode. Hvis du kan læse den her anmeldelse, kan du også læse bogen – sæt i gang!

John Dougherty, Stinkbombe & Ketchupfjæs og jagten på tryllehulepindsvinet, Februar 2016, 190 sider, Jensen & Dalgaard, Oversat af Signe Lyng

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.