// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » John Lorentz: Manden der glemte han var død
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

John Lorentz: Manden der glemte han var død

Skrevet af den 3. marts 2016 – 07:20Ingen kommentarer

Hukommelsestab er noget skummelt noget, især når det danner fundamentet for en krimi, hvor detektivarbejdet handler om hovedpersonens kortlægning af sit eget liv.

Det er præcis det, der sker i Manden der glemte han var død, hvor dansk-amerikaneren Frank Iverson en dag ’vågner op’ i en subway og ikke kan huske store dele af sit liv. Datoren siger 29. maj 1981, han kan finde sin lejlighed på Manhattan og han kan huske hvordan han skal passe sit job som finansiel rådgiver. Han kender også nogle få mennesker som fx Ed Burrows, som både er hans kunde og ven, men resten er sort.

Da Frank kommer til sig selv, begynder han det store arbejde med at finde ud af, hvem han egentlig er. Han ved, at Frank Iverson er den, han udgiver sig for at være – men ved også, at det ikke er hans sande identitet. Han opsøger flere psykologer, og ender til sidst med at blive henvist til psykologen Ida i København. Han vælger derfor at flytte til København og møder en ejendomsmægler, som henviser ham til en gammel lejlighed på Østerbro.

Der går ikke længe før han møder kriminaloverbetjent Mogensen, som ringer på hans dør, og gerne vil tale om lidt forskelligt. Han efterforsker sager, der er uopklarede og har spørgsmål om både lejligheden, hvor en mand fra modstandsbevægelsen er død lige efter 2.verdenskrig – og til Franks eget liv.

Der går heller ikke længe, før man som læser er helt klar over, at der er noget galt, fuldstændigt galt. For hvem er Mogensen egentligt? Hvorfor er ejendomsmægleren forsvundet? Hvem er Franks kæreste, som flytter ind? Hvad var det der skete under Besættelsen og lige efter i Franks lejlighed og kendte han folk fra modstandsbevægelsen?

Det er en meget spændende historie, der bevæger sig behændigt fra fortid til nutid og tilbage igen, fra tiden under 2. verdenskrig til Franks liv i USA, og nu i Danmark. Der er mystik og mange spor til Frank, som han følger indtil hans fulde livshistorie er kortlagt – og den er ikke for sarte sjæle.

Jeg var meget fanget af historien, og køber det mystiske islæt, som er en del af præmissen for plottet. Dog mangler jeg lige den sidste lille krølle på handlingen. Men alt i alt meget spændende læsning.

John Lorentz, Manden der glemte han var død, Forlaget Emil, 335 sider, Januar 2016

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.