// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ellnebrand, Bauer, Seybold m.fl. : Remake ikea
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Indretning

Ellnebrand, Bauer, Seybold m.fl. : Remake ikea

Skrevet af den 7. oktober 2014 – 08:23Ingen kommentarer

remake ikeaSom så mange andre (kvinder) elsker jeg IKEA.

Det er altid et stort hit, når det nye katalog dumper ned i postkassen i august måned. Og selvom man ved, at det man køber, står i mange andre hjem, verden over, så er der også rig mulighed for at gøre stilen til sin egen og det er nogen bare bedre til end andre.

Mange har lyst til at lave om, genanvende og nytænke de populære IKEA varer og udsprunget af den trang er der opstået fænomenet Ikeahacking. På nettet vrimler det af nyfortolkninger af ikeamøbler, og ikeahackers.net har samlet over 3000 idéer.

Ikeahackers er helt uafhængig af ikea, men er baseret på indsendte idéer fra hele verden og kreativiteten vil ingen ende tage.

Bogen Remake Ikea har samlet nogle af de bedste idéer inden for flere forskellige kategorier fx opholdsrum, soveværelser, entreen, børneværelser m.m. Idéerne er præsenteret så de kan afprøves derhjemme, der er flere forskellige sværhedsgrader, men ofte er det små midler eller enkle redskaber, der skaber et helt nyt udtryk.

Bogen er meget inspirerende og jeg elsker idéen med at noget enkelt og forholdsvis billigt bliver til noget helt særligt. Mange af idéerne er virkelig nytænkende og kreative. Bagerst i bogen er der også en oversigt over ikeas designere og fif til at male, slibe og klargøre møblerne, før du starter på projekterne.

Det er skønt at se kreativiteten blomstre og de mange smarte og sjove løsninger får møblerne til at gå fra standard til unikke.

Rolf Ellnebrand, Jeanette Bauer, Carolina Seybold m.fl. Remake Ikea, Turbine, 230 sider, 2014