// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Thomas Rydahl: Eremitten
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Thomas Rydahl: Eremitten

Skrevet af den 25. september 2014 – 07:20Én kommentar

Erhard Jørgensen, der oprindelig kommer fra Danmark, har slået sig ned på den lille kanariske ø Fuerteventure og ernærer sig som taxachauffør. Han bor meget primitivt i en lille hytte udenfor byen Corralejo, kun med selskab af to geder. Alle på øen kalder ham Eremitten.

Erhards liv er fredeligt og ubekymret, lige til den dag politiet beder ham om hjælp til at oversætte en masse stumper papir, som stammer fra en dansk avis. Han forstår ikke, hvorfor politiet beder om det, og de må, for at få hans hjælp sætte ham ind i deres opklaringsopgave. En bil er fundet på stranden i Cotillo. Hvordan den er havnet der, er et stort spørgsmål, da bilen er indregistreret i Lissabon og kun har kørt 51 km. I bagagerummet står en papkasse med en død dreng, som er dækket af avisstumperne. Obduktionen viste, at drengen var 12 uger gammel og sultet ihjel.

Politiet oplyser, at de har kontaktet alle læger og alle fødestuer, og alle unge mødre på øen, men ingen savner den lille dreng. Politiet gør hvad de kan for at undgå, at pressen skriver for meget, der vil kunne skade politiet og turismen. Men Erhard har medfølelse for den døde dreng og opfatter politiet som værende meget passive i opklaringsopgaven. Det bliver drivkraften for Erhard i forsøget på at finde sandheden om den forladte døde dreng.

Handlingen er enkelte steder umådelig rå og hårdkogt i beskrivelsen af nogle slagsmål. Men størstedelen af romanen er en varm og gribende fortælling om hvordan den lidt sølle og lumumba-drikkende Erhard reagerer efter mødet med politiet og den døde dreng. Romanen bruger lidt for lang tid om at komme i gang, og det ville have en god virkning at skære i nogle passager, som er alt for lange, og som ikke har en funktion i forhold til selve plottet, men blot viser endnu en side af den sympatiske Erhard.

Når det er sagt, er Eremitten en spændende og underholdende roman med en overraskende slutning.

Eremitten. Thomas Rydahl. Bindslev. 520 sider. September 2014

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.