// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Eunsun Kim: Min vej ud af NORDKOREA
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Erindringer, Samfund

Eunsun Kim: Min vej ud af NORDKOREA

Skrevet af den 12. september 2014 – 08:48Ingen kommentarer

Eunsun Kim er en 28 årig kvinde med en anderledes historie. Hun flygtede fra Nordkorea og landets offentlige henrettelser, hungersnød, omfattende sociale kontroller og kollektive hjernevask. Bogen Min vej ud af NORDKOREA er ikke en roman! Det er en virkelig og barsk beretning om en stor piges flugt fra helvede til en tilværelse først i Kina og nu i Sydkorea.

Da Eunsun var 11 år døde hendes far af hungersnød. Hendes mor så ingen anden udvej end at sælge det lidt familien havde tilbage, så hun kunne flygte med sine døtre til Kina. Det blev starten på en ni år lang rejse og det er den rejse bogen handler om.

Når man lever på flugt er der meget man går glip af. Eunsun levede på flugt i ni år før hun til sidst slog sig ned i Sydkorea. Inden da er hun gået glip af helt basale faktorer som sund varieret kost, tryghed, tøj til årstiden, skolegang, samvær med familie og jævnaldrende venner samt meget mere. Og hun har sultet, knoklet og været på “socialistisk genopdragelse gennem arbejde” som straf for at være flygtet fra Kordkorea

Til trods for den barske opvækst beretter hun uden bitterhed eller appelleren om både små og store oplevelser fra både Nordkorea og tiden i Kina. Hun husker også de gode stunder og fortæller om de mennesker på hendes vej, der har været hjælpsomme og sympatiske blandt andet hendes mors arbejdsgiver og en grænsevagt. For ikke at gå til som menneske er det vigtigt netop at holde fast i det gode og det der giver mening. Og det kan Eunsun, hun mestrer livet og dets udfordringer, så læserens egne hverdagsproblemer bliver gjort til skamme.

Læs bogen hvis du ligesom mig ikke er særlig bekendt med, hvad der stadig i 2014 sker i det særdeles lukkede land Nordkorea. Det er gruopvækkende og relevant læsning om en vanvittig måde at drive et samfund på!

Eunsun Kim, Min vej ud af NORDKOREA, Ni år på flugt fra helvede, I samarbejde med Sebastian Faletti, Oversat fra fransk af Jesper Tang, August 2014, 2013 sider, Informations Forlag.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.