// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Tor Nørretranders: Civilisation 2.0
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Samfund

Tor Nørretranders: Civilisation 2.0

Skrevet af den 20. februar 2008 – 02:42Ingen kommentarer

Civilisation

Mit første møde med Tor Nørretranders blev hans nyeste bog: Civilisationen 2.0. Jeg er meget positivt overrrasket. “Plottet” i denne populærvidenskabelige utopi-agtige debatbog er, at vores civilisation er ved at udvikle sig til en ny version – 2.0. Tor samler en masser teorier om netværkssamfund, videnskab, informationsdeling, sociologi og afprøver det på alt fra Gud, miljødebatten, Google og Wikipedia.

Udover at sætte mange ting i et lidt anderledes og spændende lys, fik jeg faktisk en del ud af hans mere beskrivende afsnit om Internettets udvikling, Googles oprindelse og netværksteori. Bogen svinger mellem at være utroligt let forståelig, ja nærmest basal, til at være en anelse langhåret f.eks. i afsnittet om Niels Bohrs kvantemekanik kontra Tors socialkonstruktivistiske tanker om verden.

Civilisation 2.0 er en god indledning til et stort værk om vores civilisation og dens udvikling, hvor tendenser og myter afprøves og testes. Hvorvidt Tors ideer om vores nye civilisation holder vand, er sådan set ligegyldig. Det er underholdende, lærerigt og for mit vedkommende hurtigt læst, da bogen efter bedste Da Vinci-stil er skrevet i korte kapitler.

Bogen kan varmt anbefales, hvis man vil høre et bud på hvilken betydning Internettet eller web 2.0 får for samfundet og menneskers oplevelse af hinanden.

Tor Nørretranders: Civilisation 2.0. 173 sider, 2007, Thanning & Appel.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.