// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Petri Tolppanen: Sandet i Sarasvati
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Graphic novel, Tegneserie

Petri Tolppanen: Sandet i Sarasvati

Skrevet af den 21. marts 2013 – 07:56Ingen kommentarer

I en nær fremtid dykker to forskere ned på bunden af en flodudmunding i Indien. Gennem ubådens ruder ses resterne af en årtusinder gammel by. Dykkerne undersøger gamle skrifter og moderne teorier. Langsomt finder de ud af, hvorfor byen befinder sig dybt under vandet.

Smeltende gletschere hævede vandstanden for tusinder år siden – en forøgelse af vandstanden der ikke kom gradvist, men i form af kæmpe tsunamier, der dræbte folk i hobetal. En række andre forskere opdager at nutidens enorme gletschere er ved at smelte med eksplosiv fart. Kan afsmeltningen hindres? Hvordan forbereder man verden på verdensdækkende tsunamier og hævet vandstand? Og hvad sker der, når verdens atomkraftværker sættes under vand?

Tegneserien Sandet i Sarasvati bygger på netop dette dommedagsscenarie og den dykker ned i den naturvidenskabelige baggrund. Så man får indsigt i hvordan verdens enorme isgletchere har ændret verden og hvordan de kan ændre verden i fremtiden.

Det kræver ikke massiv naturvidenskabelig indsigt for at få udbytte og fornøjelse af Sandet i Sarasvati, men det hjælper en del på forståelsen. De gode tegninger giver både historien et fedt flow og gør de mange videnskabelige forklaringer lettere at forstå.

Hvis du er bidt af at gå i dybden og elsker tegnserier med lige så mange ord som tegninger, så er Sandet i Sarasvati en sikker vinder – som vil sende dig videre ud på nettet efter mere viden. Læs den og læs den så en gang til.

Petri Tolppanen, Sandet i Sarasvati, Tegnet af Jussi Kaakinen, Forlaget Turbine, 72 sider, 2013.