// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Amalie Laulund Trudsø: Koordinater
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Roman

Amalie Laulund Trudsø: Koordinater

Skrevet af den 6. februar 2013 – 07:44Ingen kommentarer

Koordinater er en fin lille samling af korte tekster om livet som ung kvinde i København. Hver tekst har en gade i København som titel og på den måde bliver vi taget rundt på tur i fortællerens København. Vi følger hende på godt og ondt i livet som nytilflyttet til en stor by på et tidspunkt i hendes liv med store følelser.

De mange korte tekster udgør således historien om denne unge kvinde, om kærlighed, brud, om at flytte og om at finde sig selv. Det kommer på intet tidspunkt til at føles helt som en ”rigtig” samlet historie, men de brudstykker vi får, efterlader lysten til at vide mere – især fordi historien ligger ret godt gemt i sprogtekniske detaljer og den lidt højtragende stil.

Jeg kan godt lide teksterne, for lige som du svæver stille rundt i sproglige finurligheder og ro, så får du en brat opvågning i form af en brysk og meget konkret og hård sætning. Stemningen og ordforrådet skifter, så du aldrig falder hen og illustrerer sikkert på rigtig fin vis de følelser, der også skifter i fortælleren.

Jeg er dog langt fra sikker på, at jeg har fået det hele med. Måske skal den læses flere gange, den må gemme på mere end hvad jeg føler, jeg sidder med nu. Men det er heldigvis let at gå til – ganske kort er den, en fin godnathistorie i én mundfuld.

Du skal nok have en interesse for sprog og være en der får en god oplevelse ud af sproget i sig selv, for historien i sig selv er lidt spinkel, men ikke desto mindre en lidt dragende, skrøbelig en af slagsen.

Koordinater er Amalie Laulund Trudsøs debut.

Amalie Laulund Trudsø, Koordinater, Rosinante, januar 2013, 91 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.