// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Richard Björnelid: SAS – kunsten at sænke et flyselskab
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Samfund

Richard Björnelid: SAS – kunsten at sænke et flyselskab

Skrevet af den 10. december 2012 – 07:21Ingen kommentarer

Den svenske journalist og luftfartsanalytiker Richard Björnelid giver i bogen ”SAS – kunsten at sænke et flyselskab” en grundig gennemgang af SAS’ nyere historie fra midten af 1980’erne og frem til i dag. Bogen udkom på svensk i 2011, men efter lidt opdateringer og et ekstra kapitel blev den oversat til dansk og udkom i april i år. Bogen har derfor ikke de dramatiske begivenheder i midten af november med. Men bogen tegner et godt billede af hvordan SAS gennem rigtig mange år har sloges med de samme problemer, som de tumler med nu.

Richard Björnelid er svensker og det virker mange af hans kilder i bogen også til at være. Bogen har en tendens til at se SAS med svenske briller på. Og den tidligere koncernchef for SAS, danskeren Jørgen Lindegaard, gøres da også til den store skurk, ligesom vicekoncernchef John Dueholm også får drøje hug med på vejen. Denne nationale skævvridning er forståelig nok, da svenskeren oprindeligt skrev bogen til det svenske marked.

Det er en meget grundig og detaljeorienteret bog, som er et ”must” for alle, der beskæftiger sig med luftfart. Men for almindeligt dødelige mennesker bliver det givetvis for meget.

Richard Björnelid: SAS – kunsten at sænke et flyselskab. Lindhardt og Ringhof 2012.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.